Stoiximan Super League

Παίζουν κόντρα σε όλους και αύριο πρέπει να «μασάνε σίδερα»

Δεν είναι εύκολο και για τους παίκτες να συγκεντρωθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις βλέποντας όλα αυτά που γίνονται εναντίον του Ολυμπιακού. Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός δίνει την Κυριακή το απόγευμα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο τη νίκη, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα που προέρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα στα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Παίζει κι αυτό ρόλο για τον αγώνα του Ολυμπιακού. Θα ήταν για παράδειγμα πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν ο Άρης είχε βαθμολογικό όφελος στα παιχνίδια με τους δικέφαλους.

Με τα αν όμως δεν αλλάζει κάτι κι αυτό που είναι σίγουρο έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας του αυριανού αγώνα. Όχι μόνο σε ότι αφορά το ματς με τους κίτρινους αλλά και την γενικότερη επίθεση που δέχεται ο σύλλογος, ειδικά μετά τα όσα έγιναν στην Πάτρα.

Δεν είναι εύκολο και για τους παίκτες να συγκεντρωθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις βλέποντας όλα αυτά που γίνονται εναντίον του Ολυμπιακού. Εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Κι επειδή αναφερθήκαμε και στα εντός αγωνιστικών χώρων, αν γίνει κάποιο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού όπως αυτό στην Πάτρα, δεν θα είναι “έγκλημα” να δοθεί. Δεν πρέπει ν' απαγορεύεται έτσι δεν είναι;

Όπως και να χουν πάντως τα πράγματα οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού είναι υποχρεωμένοι να σκέφτονται μόνο το παιχνίδι με τον Άρη, αν και μ' όσα προαναφέραμε δεν είναι εύκολο.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να δείξουν συγκέντρωση στο παιχνίδι του Βικελίδης, το ίδιο και ο προπονητής τους. Ο Μαρτίνς θέλησε να βάλει τους παίκτες του στο κλίμα του ματς, με τα όσα τους είπε στην προπόνηση της Παρασκευής.

Βλέπει και ο Πορτογάλος τεχνικός τι γίνεται σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού και προσπαθεί από την πλευρά του να κάνει το καλύτερο δυνατόν για την ψυχολογία των παικτών του.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η αποστολή των πειραιωτών στην Θεσσαλονίκη θα είναι δύσκολη. Ο Ολυμπιακός όμως έχει τις δυνατότητες να πάρει τη νίκη. Και είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί την βοήθεια όλων των παικτών του, ωστόσο Τοροσίδης, Φορτούνης, Λάζαρος είναι αυτοί που καταλαβαίνουν καλύτερα τις δυσκολίες της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τους πιο έμπειρους Έλληνες παίκτες του στο αυριανό παιχνίδι. Κι όσο για την εντεκάδα με την οποία θα παραταχθού οι ερυθρόλευκοι, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την σημερινή τελευταία δοκιμή του Μαρτίνς στο Ρέντη.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να παλέψει κόντρα σε όλους και αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει και στο αυριανό παιχνίδι στο Βικελίδης απέναντι στον Άρη. Οι παίκτες του πρέπει να “μασάνε σίδερα” στο ματς με τους κίτρινους για να πάρει η ομάδα του Πειραιά τη νίκη.

Κι αυτό είναι κάτι που το έχουν καταλάβει οι ερυθρόλευκοι αλλά το ζητούμενο είναι να το δείξουν και στο αυριανό παιχνίδι και μάλιστα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτά τα παιχνίδια είναι “μάχες” και για να κερδίσεις την μάχη πρέπει να τα δώσεις όλα. Κόντρα φυσικά σε όλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x