Stoiximan Super League

«Παλικάρι» ο Παναιτωλικός, έπεσε πάνω στον… ασταμάτητο ΟΦΗ!

Με δύο γκολ του Τσιλιανίδη κι ένα του Μάνου που έφτασαν τα τρία αμφότεροι, ο αήττητος ΟΦΗ νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό, ο οποίος έπαιζε με 10 από το 29’, μείωσε με Μοράρ αλλά δεν απέφυγε την τρίτη ήττα!

Βίοι αντίθετοι στο Ηράκλειο για ΟΦΗ και Παναιτωλικό, μετά το σημερινό μεταξύ τους 3-1, με το οποίο οι μεν γηπεδούχοι παρέμειναν αήττητοι για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση στην Super League 1, οι δε Αγρινιώτες έμειναν για ισάριθμες αγωνιστικές μακριά από την επιτυχία!

Ο Τσιλιανίδης στο 54’ άνοιξε το σκορ και παράλληλα πέτυχε το 1100ο γκολ του ΟΦΗ στη «μεγάλη» κατηγορία, ενώ ήταν εκείνος που σφράγισε και την έκτη νίκη της ομάδας του απέναντι στο σημερινό της αντίπαλο μετά από ισάριθμα ματς στο Θεόδωρος «Βαρδινογιάννης», σκοράροντας ξανά στο 85’…

Μεσολάβησαν το τρίτο φετινό γκολ του Μάνου στο πρωτάθλημα, για το 2-0 στο 61ο λεπτό, αλλά και η μείωση του σκορ από πλευράς Παναιτωλικού, στο 69’ με τον Μοράρ, που μπήκε ως αλλαγή στο ματς.

Ενώ σημαντικό ρόλο στην οικονομία του παιχνιδιού έπαιξε αναμφίβολα η αποβολή του Μιμίτο με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 29ο λεπτό, καθώς το αριθμητικό μειονέκτημα αποδείχθηκε καθοριστικό στην επανάληψη, για τη διαμόρφωση του τελικού σκορ.



Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ μπήκε με εμφανή διάθεση να πάρει τον έλεγχο και να φτάσει εκείνος πρώτος σε ένα γκολ. Οι παίκτες του είχαν την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να επιτεθούν κυρίως από τα αριστερά με τους Κοροβέση και Σεμέδο αλλά, πρακτικά, δεν κατάφεραν να απειλήσουν αισθητά την αντίπαλη εστία.

Παράλληλα, η αναγκαστική αποχώρηση του τραυματία Κοροβέση λίγο μετά το ημίωρο ανάγκασε τον Γιώργο Σίμο να μεταφέρει τον Μαρινάκη στα στόπερ, δίπλα στον Νάστο και να πάει δεξιά ο νεοεισελθόντας Μπράουν, με τον Γιαννούλη να καλύπτει τη θέση του πρώτου.

Από εκεί και πέρα, η πρώτη καλή στιγμή των «ομιλητών» ήρθε μόλις στο 9’, με την κεφαλιά του αφύλακτου Μάνου να μην είναι αυτή που… έπρεπε για να νικήσει τον Κνετ, ενώ μια ακόμα πραγματικά καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το σουτ του Ναμπί να είναι κι αυτό «άψυχο»…

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του ήταν καλύτερος -όσο κι αν αυτό φαντάζει παράδοξο- μετά το 30ο λεπτό. Όταν, δηλαδή έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της σωστής αποβολής του Μιμίτο με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό τάκλιν πάνω στον Νέιρα!

Η ομάδα του Αγρινίου έπαιξε με 4-4-1 από το σημείο εκείνο κι ύστερα, καταφέρνοντας να κλείσει τους διαδρόμους και ψάχνοντας να «χτυπήσει» μέσω κάποιας αντεπίθεσης. Ενώ η πρώτη και… τελευταία φάση του καταγράφηκε στο 10’, με τον Μπαϊροβιτς να κάνει τη σέντρα σουτ από δεξιά και τον Ντουάρτε να μην καταφέρνει να βάλει την προβολή...

Στην επανάληψη, ο Λουίς Κάστρο αποφάσισε να παρατάξει τον Παναιτωλικό με 4-5-0 και έβαλε στο παιχνίδι τον Αριγίμπι, που έκανε ντεμπούτο, αντί του Μπαϊροβιτς, προκειμένου να υπηρετήσει καλύτερα το πλάνο του και να «γεμίσει» τον άξονά του.

Ωστόσο, τα σχέδιά του πήγαν… περίπατο νωρίς, αφού η κρητική ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 54ο λεπτό, με τον Σεμέδο να κάνει το σουτ λίγο έξω από το ύψος της περιοχής, τον Κνετ να αποκρούει με δυσκολία αλλά πλάγια και τον Τσιλιανίδη να σκοράρει στην επαναφορά κι ενώ το γκολ πιστοποιήθηκε μέσω VAR!

Με το μομέντουμ υπέρ του, ο ΟΦΗ προσπάθησε να «σκοτώσει» το ματς και αφού προηγήθηκαν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ναμπί στο 57’ κι άλλη μια του Αριγίμπι, στην επόμενη φάση, έδειξε να το πετυχαίνει… Όταν, στο 61ο λεπτό, ο Μάνος έφυγε πολύ ωραία στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κνετ, σημειώνοντας έτσι το 2-0!



Στο ίδιο λεπτό, ο Κάστρο έβαλε και τον Μοράρ στο ματς, με τον Ρουμάνο να τον… δικαιώνει, οκτώ λεπτά μετά, σκοράροντας μετά από ωραία ενέργεια του Αριγίμπι -που… πονοκεφάλιασε τους αντιπάλους του- και μειώνοντας σε 2-1!

Ο Παναιτωλικός έδειξε να το πιστεύει ξανά, αλλά η νέα ατυχία και η αλλαγή του Κνετ ήρθε να οριστικοποιήσει την ήττα του, αφού πέντε λεπτά πριν τα 90 ο Τσιλιανίδης εκμεταλλεύθηκε την… τρύπα στην «κλειστή» γωνία του νεοεισελθόντα Γιαννακόπουλου και σημείωσε αυτό που έμελλε να είναι το τελικό 3-1.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (34’ Μπράουν), Νέιρα, Μεγιάδο, Σεμέδο, Ναμπί (81’ Σακόρ), Τσιλιανίδης, Μάνος (88’ Φιγκεϊρέδο).

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Κνετ (79’ Γιαννακόπουλος), Σανιά, Μαλής, Γιοβάνοβιτς, Λουτσιάνο, Λουσέρο, Ντάλσιο, Ντίαζ, Ντουάρτε (61’ Μοράρ), Μιμίτο, Μπαϊροβιτς (46’ Αριγίμπι).

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x