Europa League

Παλικαρίσια ανατροπή και μεγάλο διπλό για Άιντραχτ στο «Βελοντρόμ»

H Άιντραχτ Φρανκφούρτης με ανατροπή στο δεύτερο μέρος, πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 μέσα στο «Βελοντρόμ» επί της Μαρσέιγ. Το πάλεψε ο Απόλλωνας Λεμεσού, αλλά λύγισε 2-1 από τη Λάτσιο.

Ο Οκάμπος έβαλε πολύ νωρίς στην Μαρσέιγ μπροστά στο σκορ, αλλά η Άιντραχτ έκανε μεγάλο ματς στην επανάληψη, ισοφάρισε με τον Τορό και παρά το γεγονός πως έπαιξε για παραπάνω από μισή ώρα με δέκα παίκτες, πήρε τη νίκη με τον Γιόβιτς. Με Λουίς Αλμπέρτο και Ιμόμπιλε 2-1 η Λάτσιο τον Απόλλωνα Λεμεσού που μείωσε στο φινάλε με τον Ζελάγια.

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 1-2

Οι Φωκαείς κατόρθωσαν να μπουν από νωρίς στη θέση του οδηγού με γκολ του Οκάμπος μετά από την ασίστ του Τοβέν σε μια γρήγορη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων. Στη συνέχεια η γηπεδούχος πίεσε και για ένα δεύτερο γκολ και είχε καλή στιγμή με τον Ζερμέν να υποχρεώνει τον Τραπ σε δύσκολη επέμβαση. Ο ίδιος παίκτης απείλησε για λογαριασμό της Μαρσέιγ και στο 29’ με τον Τραπ να παρεμβαίνει σωτήρια. Ο Αλέ στο 31’ είχε την καλύτερη φάση για την γηπεδούχο με τον Πελέ να επεμβαίνει σωτήρια, ενώ στο 40’ ο Τραπ σταμάτησε αυτή τη φορά τον Οκάμπος για να μην πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα οι γηπεδούχοι.

Με την έναρξη του β’ μέρους η Άιντραχτ έδωσε σημεία ζωής και στο 52’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τορό με κεφαλιά ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 Επτά λεπτά αργότερα ωστόσο οι Γερμανοί έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Βίλεμς με δεύτερη κίτρινη. Από εκεί και μετά το ματς άνοιξε με τον Τοβέν να έχει καλή στιγμή στο 72’, αλλά τους Γερμανούς να χάνουν δική τους σπουδαία ευκαιρία με τον Μίλερ να παίρνει την πάσα του Αλέ, αλλά τον Πελέ να αποκρούει. Στο 77’ ο Τοβέν είχε μια τελευταία καλή προσπάθεια για να αφήσει τη θέση του στον Μήτρογλου, επτά λεπτά μετά. Ήταν οι Γερμανοί όμως αυτοί που στο 89’ με τον Γιόβιτς, άρπαξαν τη νίκη στο «Βελοντρόμ» για να κάνουν ιδανική εκκίνηση στο Europa League.



ΛΑΤΣΙΟ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 2-1

Η Λάτσιο κατάφερε να προηγηθεί πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο «Ολίμπικο» μετά από έναν συνδυασμό του Λουίς Αλμπέρο με τον Καϊσέδο. Οι δύο τους έπαιξαν το ένα-δύο και μετά από εκπληκτική πάσα του τελευταίου ο Ισπανός εκτέλεσε ιδανικά για το 1-0. Στο 18΄ ο στράικερ από το Εκουαδόρ είχε την ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, ωστόσο δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά από καλή θέση. Στο 19’ ο Περέιρα δοκίμασε τον Προτό, για να επέμβει ο πορτιέρε της Λάτσιο. Στο 24’ και στο 29΄ με Καϊσέδο και Μπάστος η Λάτσιο είχε δύο ακόμα καλές προσπάθειες, ενώ ο Μπρούνο Βάλε σταμάτησε την προσπάθεια του Λουίς Αλμπέρτο στο 36’.

Ο Απόλλωνας μπήκε μεταμορφωμένος στην επανάληψη και είχε δύο στιγμές για να φτάσει στην ισοφάριση. Πρώτα ο Φακούντο Περέιρα είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 48’ ενώ στο 67’ ο Σακέτι είχε με κεφαλιά την καλύτερη στιγμή για την κυπριακή ομάδα που απείλησε με ισοφάριση σε αυτή τη φάση. Η Λάτσιο κατάφερε τελικά να καθαρίσει το ματς με το πέναλτι που κέρδισε ο Καϊσέδο από τον Ζοάο Πέδρο. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε από την άσπρη βούλα ευστόχησε για το 2-0. Ο Ζελάγια στο 88’ μείωσε για τον Απόλλωνα που είχε δύο προσπάθειες με τον σκόρερ και τον Παππουλή, όμως δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις.



Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x