Champions League

«Παναθηναϊκή» πρόκριση της Λίβερπουλ

Η τρίτη ομάδα στην ιστορία του Champions League / Κυπέλλου Πρωταθλητριών που παίρνει την πρόκριση στον τελικό, ενώ είχε χάσει στον πρώτο ημιτελικό, έγινε χθες το βράδυ η Λίβερπουλ.

Απίστευτη ανατροπή για την Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να προκριθεί με τη νίκη της (4-0) επί της Μπαρτσελόνα, ενώ είχε χάσει πριν από μία εβδομάδα με 3-0 στο Καμπ Νου, και πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο».

Οι «κόκκινοι», μάλιστα, έγιναν η τρίτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που καταφέρνει να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης (ακόμα και Κυπέλλου Πρωταθλητριών), ενώ είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Η πρώτη ομάδα που είχε σημειώσει μία τέτοια σπουδαία επιτυχία ήταν ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1970/71, όταν είχε ηττηθεί με σκορ 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι στον πρώτο ημιτελικό και τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με τη νίκη του 3-0 στη «Λεωφόρο».

Η δεύτερη ομάδα που κατάφερε να σημειώσει ανάλογη επιτυχία ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε χάσει με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό από την Γκέτεμποργκ και στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα κατάφερε να φέρει στα «ίσα» το σκορ, με τους Καταλανούς να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό της Σεβίλλης στα πέναλτι με 5-4 επί των Σουηδών!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x