Champions League

Πανικός στο Τορίνο: Ξεκίνησε το χάος από αυτόν τον οπαδό;

Ένας άντρας που στέκεται στη μέση της πλατείας με ανοιχτά τα χέρια χωρίς μπλούζα, ίσως προκάλεσε πανικό, καθώς οι χιλιάδες οπαδοί πίστεψαν πως είναι βομβιστής αυτοκτονίας

Πάνω από 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνο, ενώ περίπου 30.000 οπαδοί της Γιουβέντους παρακολουθούσαν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από γιγαντοοθόνες. Ξαφνικά, προκλήθηκε πανικός και οι άνθρωποι άρχισαν τρέχοντας πανικόβλητοι να προσπαθούν να φύγουν από την κλειστή πλατεία, ενώ οι αρχές πιστεύουν ότι όλα ξεκίνησαν από έναν «λάθος» συναγερμό, μια φήμη ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση.

Ένα βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα δείχνει έναν νεαρό άντρα, που δεν φορά μπλούζα, να στέκεται στη μέση της πλατείας, με ανοιχτά τα χέρια του, ενώ γύρω του ο κόσμος απομακρύνεται έντρομος. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι έτσι ξεκίνησε ο πανικός: Κάποιοι θεώρησαν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι βομβιστής αυτοκτονίας και άρχισαν να απομακρύνονται τρέχοντας από κοντά του, διαδίδοντας τον πανικό σε ελάχιστο χρόνο, από άκρη σε άκρη της πλατείας. Ο ίδιος, σύμφωνα με την Ρεπούμπλικα, ανακρίθηκε από τις αρχές και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε από πουθενά πως μπορεί να είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την εντύπωση αυτή.



Η ιταλική αστυνομία πάντως έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και ανακρίσεις, προσπαθώντας να φτάσει την άκρη του νήματος για το πώς ξεκίνησε το επεισόδιο, που έφερε σε πολλούς μνήμες Χέιζελ. Πληροφορίες της εφημερίδας La Stampa αναφέρουν πως οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια συγκεκριμένη ομάδα νεαρών οπαδών, που είναι πιθανό ως φάρσα να ξεκίνησε να φωνάζει και να δημιούργησε τον ανεξέλεγκτο πανικό.

Από τους 1527 τραυματίες που έχουν καταγραφεί επισήμως, τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - μεταξύ αυτών και ένα παιδί επτά ετών, που έχει τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα. Οι περισσότεροι φέρουν τραύματα από γυαλί καθώς οι οπαδοί που παρακολουθούσαν τον αγώνα κρατούσαν γυάλινα μπουκάλια μπίρας. Τα ιταλικά ΜΜΕ αναζητούν τις ευθύνες της αστυνομίας για το γεγονός πως επιτράπηκε μια τέτοιου είδους συγκέντρωση, καθώς και για το ότι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος - πολλοί είχαν μαζί τους βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Εξάλλου, οι μαρτυρίες λένε πως παράλληλα με την φήμη για βόμβα ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος σαν έκρηξη, που τώρα εικάζεται πως προήλθε από βεγγαλικό.







Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x