Stoiximan Super League

Πανιώνιε και ΟΦΗ, ευχαριστούμε!

Ισοπαλία στη ματσάρα της Νέας Σμύρνης! Πανιώνιος και ΟΦΗ παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο και χωρίς σκοπιμότητες, έμειναν στο 2-2, σκορ που διαμορφώθηκε στο πρώτο 45λεπτο. Έβγαλε μάτια ο Νέιρα των Κρητικών

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην άφησε ικανοποιημένο ούτε τον Πανιώνιο, ούτε τον ΟΦΗ -όπως άλλωστε παραδέχθηκαν οι πρωταγωνιστές τους με τις δηλώσεις τους ακριβώς μετά τη λήξη- αλλά οι ουδέτεροι με τα όσα είδαν στη ματσάρα της Νέας Σμύρνης, ίσως «αγάπησαν» λίγο περισσότερο τη Super League στην οποία δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τόσο... ανοιχτά παιχνίδια.

Νεοσμυρνιώτες και Κρητικοί (οι δεύτεροι στην επιστροφή τους στη Super League) έμειναν στην ισοπαλία με το εντυπωσιακό 2-2, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο δεύτερο μέρος που δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα, ο ρυθμός ήταν τέτοιος που δεν άφηνε κανέναν να βαρεθεί.

inner

Μόλις στο 9' ο Μασούρας άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο, αλλά στο 23' ο Νέιρα, που θα μας απασχολήσει πάρα πολύ αν συνεχίσει εμφανίσεις σε αυτό το επίπεδο, στάθηκε τυχερός, αφού η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε, χτύπησε και στον Κούρντι και έγινε το 1-1. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα και με τον Πανιώνιο να είναι σοκαρισμένος, ο Νέιρα με εκπληκτικό πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 1-2. Παρ' όλα αυτά, κόντρα στη ροή του ματς και πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Σταυρόπουλος πήρε το... ριμπάουντ από την επέμβαση του Στρέζου σε φάουλ του Σπιριντόνοβιτς και με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Πρωταγωνιστής ο Νέιρα που στο ντεμπούτο του στη Super League εντυπωσίασε με την παρουσία του και όχι μόνο των γκολ που σκόραρε.

Το ματς

Ένα τρελό ημίχρονο!

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο 45λεπτο με αυτά που έγιναν στη Νέα Σμύρνη, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΟΦΗ, απόρροια του γεγονότος ότι πρόκειται για δύο ομάδες με πολλές διαφοροποιήσεις συγκριτικά με την περσινή τους πραγματικότητα.

Οι γηπεδούχοι που σαφώς μπήκαν με άλλον... αέρα συγκριτικά με τον επανακάμψαντα στη Super League ΟΦΗ, ήταν καλύτεροι και κατάφεραν μόλις στο 9’ να ανοίξουν το σκορ με πρωταγωνιστή στη φάση τον αρχηγό, Κόρμπο. Ο εμβληματικός πια μέσος του Πανιωνίου έκλεψε την μπάλα από τον Μεγιάδο, την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον Μασούρα που ανενόχλητος με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Στρέζο για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ακολούθησε το δυνατό σουτ του Κεϊτά που πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων και στο 13’ το σουτ του Σπιριντόνοβιτς και γενικότερα το ματς έδειχνε... τέλειο για τους γηπεδούχους.

inner

Ωστόσο, με υπογραφή Παπαδόπουλου, ο ΟΦΗ δεν έπαιξε με κανένα κόμπλεξ και φόβο, παρά το γεγονός ότι απέναντί του ήταν μια πιο έμπειρη ομάδα και από το 20’ άρχισε να αλλάζει το σκηνικό του ματς, αφού οι Κρητικοί έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στα καρέ του Μανοΐλοβιτς και η τιμωρία για τους γηπεδούχους δεν άργησε.

Στο 21’ ο Μεγιάδο σημάδεψε... άουτ, αλλά στο 23’ ο Νέιρα μέσω και της τύχης έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία, καθώς από το σουτ που έκανε, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Κούρντι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Μάλιστα, πριν προλάβει ο Πανιώνιος να συνέλθει, ο ΟΦΗ βρήκε δεύτερο γκολ και όχι απλό, αλλά γκολάρα. Ο Νέιρα μπήκε μέσα στην περιοχή και με εκπληκτικό πλασέ με το δεξί «ζωγράφισε» τον Μανοΐλοβιτς για το 1-2, σοκάροντας τη Νέα Σμύρνη και τους παίκτες του Ανιγκό που έμοιαζαν αμήχανοι.

inner

inner

Η πρώτη αντίδραση από τους γηπεδούχους ήρθε στο 34’ με το σουτ του Μασούρα να καταλήγει άουτ, αλλά λίγο έλειψε δύο λεπτά αργότερα ο Κουτσιανικούλης να κάνει το 1-3, αλλά ο Μανοΐλοβιτς έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού.

Η ισοφάριση τελικά για τον Πανιώνιο ήρθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ της ομάδας του έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, ο Στρέζος απέκρουσε μεν, αλλά όχι όπως έπρεπε στα πλάγια και ο Σταυρόπουλος που πήρε με το κεφάλι το ριμπάουντ έκανε το 2-2, σε μια φάση που δεν υπήρχε οφσάιντ, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι Κρητικοί.

inner

Το β’ ημίχρονο όπως ήταν φυσικό δεν κινήθηκε στον ίδιο φρενήρη ρυθμό, τουλάχιστον στο πρώτο του τέταρτο, αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν να ελέγξουν το παιχνίδι και να βασιστεί και πάλι στο ένστικτο των ποδοσφαιριστών. Είπαμε, όμως, όλα αυτά ίσχυσαν μέχρι το 60’, καθώς η ευκαιρία του ΟΦΗ με τον Νέιρα (και πάλι) ήταν αρκετή για να ανάψει και πάλι την σπίθα, με τον Μανοΐλοβιτς να μπλοκάρει, σε μια φάση που «γεννήθηκε» από τα πόδια του εξαιρετικού Πλατέλλα.

Η απάντηση του Πανιωνίου σημειώθηκε στο 64’, όταν ο Κέιτα σούταρε σε πρώτο χρόνο, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Σπιριντόνοβιτς που επίσης σούταρε με τη μία, αλλά η αντίδραση του Στρέζου ήταν καταλυτική για να μην αλλάξει το σκορ. Γενικότερα, οι γηπεδούχοι έδειχναν ότι μπορούν πιο εύκολα να φτάσουν στο γκολ συγκριτικά με τους φιλοξενούμενους.

inner

Στο 80’, όμως, ο Μπανανά σπατάλησε τη σπουδαιότερη φάση. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Καμαρά έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Ποτουρίδη και έφτασε στον αμαρκάριστο μέσα στη μικρή περιοχή, Μπανανά, αλλά κατάφερε να τη στείλει εκτός εστίας, με το 2-2 να γράφεται τελικά ως επίλογος της αναμέτρησης.

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος (86' Σιντί Αλί), Κεϊτά, Ντομίνγκες, Σπιριντόνοβιτς (74' Μανθάτης), Ντουρμισάι, Μασούρας (74' Καμαρά)

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κουτσιανικούλης (83' Σασί), Βουό, Πλατέλλας (83' Ντίνας), Κομεσίδης, Παπαστεριανός, Μεγιάδο (63' Κυριακίδης), Κοροβέσης, Νέιρα, Ποτουρίδης

inner

Το LIVE της αναμέτρησης από το sportfm.gr:



Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας
Α’ βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης
Β’ βοηθός: Δημήτριος Γκάγκας
4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x