Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ: «Για πάντα χαραγμένο στο μυαλό όλων το αήττητο πρωτάθλημα»

Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ σφράγιζε το αήττητο πρωτάθλημα του 2019 και ο «δικέφαλος του Βορρά» έκανε… rewind.

Η ανάρτηση του ΠΑΟΚ

Σαν Σήμερα: Αήττητος Πρωταθλητής

Στις 5 Μαΐου του 2019 ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 0-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και έγραψε ιστορία κατακτώντας αήττητος το πρωτάθλημα της Super League.

Η πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων, ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα απόλυτης κυριαρχίας. Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τις 30 αγωνιστικές με 26 νίκες και μόλις τέσσερις ισοπαλίες και έγινε η δεύτερη ομάδα της ιστορίας που φτάνει αήττητη στον τίτλο μετά τον Παναθηναϊκό του 1964.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με -2 το πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε την κούρσα στο +5. Δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα αμφισβήτησης σε όλα τα παιχνίδια και κανείς δεν κατάφερε να τον απειλήσει. Έβγαλε στο γήπεδο μία σπάνια σοβαρότητα, μία ατέλειωτη δίψα για νίκη και έπαιξε κατά γενική ομολογία εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Όλοι περίμεναν ότι κάποια στιγμή το εντυπωσιακό σερί θα σταματούσε, αλλά δεν δικαιώθηκαν. Στα Γιάννενα γράφτηκε ο επίλογος ενός από τα ιδιαίτερα κεφάλαια της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε λίγο μουδιασμένα στο γήπεδο, είχε δοκάρι, είχε τον έλεγχο, αλλά δεν βρήκε γκολ στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ο Δημήτρης Πέλκας ανέλαβε το ρόλο του δημιουργού και σέρβιρε αρχικά στο 60? στον Άκπομ για να σκοράρει σε κενή εστία, και στο 79΄στον Σάκχοφ, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι σκόραρε με κεφαλιά και έγραψε το τελικό 0-2.

Το κλάμα του Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί φανερώνουν την σπουδαιότητα του επιτεύγματος.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:Πασχαλάκης , Κρέσπο , Ίνγκασον , Τόσκα, Γιαννούλης , Ολιβέιρα (79? Σάκχοφ), Κάνιας, Ζαμπά (81? Σφιντέρσκι ), Μπίσεσβαρ (69? Ενρίκε), Πέλκας , Άκπομ

Δείτε video με highlights μέσω του PAOK TV

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x