Γενικά

Παπαγιαννόπουλος στο sport-fm.gr: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει πράγματα στην Ευρώπη»

O Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος μίλησε στο sport-fm.gr για το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κοπεγχάγης, την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, την εθνική Σουηδίας και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο Ελληνοσουηδός διεθνής άσος, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους και τεχνικά καταρτισμένους αμυντικούς της γενιάς του. Εκλεκτό μέλος της χρυσής γενιάς της ΑΪΚ Στοκχόλμης που κατέκτησε το πρωτάθλημα Σουηδίας στους τζούνιορς, θα αγωνιστεί στην ποδοσφαιρική του καριέρα με τη φανέλα των Βάσμπι Γιουνάιτεντ, Ακρόπολις ,Ασιρίσκα, ΠΑΟΚ και Έστερσουντ, για να βρεθεί σήμερα στο νέο του ξεκίνημα στην ομάδα της Κοπεγχάγης.

Ο 28χρονος αμυντικός μιλώντας στο sport-fm.gr δήλωσε περήφανος Έλληνας και αποκάλυψε τα συναισθήματα που συνοδεύουν τη νέα του αρχή στην πρωταθλήτρια Δανίας, τη σχέση του με τους συμπαίκτες του Ζέκα, Σωτηρίου και Εντόι, τη θητεία του στην εθνική Σουηδίας, τον ΠΑΟΚ, καθώς και τα μελλοντικά του σχέδια.

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Θεοδώρου

-Φέτος το καλοκαίρι πραγματοποίησες το επίσημο ντεμπούτο σου με την φανέλα της Κοπεγχάγης με εξαιρετική μάλιστα επιτυχία. Ποια είναι τα συναισθήματα και οι προσδοκίες για το νέο σου αυτό ξεκίνημα;

«Ήμουν και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που πήρα την απόφαση να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα όπως αυτή της Κοπεγχάγης. Όλα πηγαίνουν πολύ καλά, έχουμε ξεκινήσει το πρωτάθλημα θετικά και βρισκόμαστε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους στόχους που είχα πριν υπογράψουμε. Ελπίζω να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία»!

inner

-Πως είναι η συνύπαρξη με ποδοσφαιριστές που έχουν επίσης αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, τους Ντάμ Εντόι και Κάρλος Ζέκα;

«Είναι ωραίο συναίσθημα να έχεις συμπαίκτες σου που έχουν αγωνιστεί και αυτοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βρίσκεται ήδη εδώ και ο Πιέρρος Σωτηρίου και έχουμε δημιουργήσει μια παρέα που μιλάμε ελληνικά και περνάμε πολύ όμορφα».

-Ποια στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα σου ξεχωρίζεις ως την καλύτερη και ποια ως την πιο άσχημη;

«Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου νομίζω είναι η περσινή πορεία που είχαμε με την πρώην ομάδα μου την Έστερσουντ, όταν παίξαμε στα πλέι-οφ και μπήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Παίξαμε πολύ ωραία παιχνίδια ειδικά το τελευταίο με την Άρσεναλ και γενικότερα είχαμε μια πολύ όμορφη ομάδα. Η πιο άσχημη μέχρι τώρα στιγμή ήταν πριν τρεισήμισι χρόνια, όταν είχα ένα σοβαρό τραυματισμό».

-Ποιες θεωρείς ότι είναι οι διαφορές τόσο αγωνιστικά όσο και στην νοοτροπία ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά;

«Είναι δύσκολο να αναφερθώ στις μεγάλες διαφορές αγωνιστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά γιατί ήταν λίγα τα χρόνια που έπαιξα. Αλλά πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα "ανεβαίνει" και είναι σημαντικό να θέλουν οι μεγάλοι παίκτες από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες να έρθουν να αγωνιστούν στην Ελλάδα».

-Όσον αφορά το κεφάλαιο εθνική Σουηδίας, τι εμπειρίες έχεις αποκομίσει ως διεθνής;

«Χάρηκα πολύ που ήμουν με την εθνική Σουηδίας σε κάποια φιλικά παιχνίδια και πιστεύω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν μια στιγμή στην καριέρα τους να αγωνιστούν στην εθνική τους ομάδα».

-Έχοντας αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ, πιστεύεις πως μπορεί να διεκδικήσει αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο;

«Όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα πιστεύει πάρα πολύ σε αυτό που κάνει και προσπαθεί αρκετά. Στάθηκε άτυχος και δεν κατάφερε να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πιστεύω πως αν συνεχίσει στην ίδια πορεία μπορεί να πετύχει κάτι πολύ θετικό στην Ευρώπη».

inner

-Τι χαρακτηριστικά κατά την γνώμη σου πρέπει να διαθέτει ένας ικανός και αποτελεσματικός στόπερ;

«Εκτιμώ ότι σαν αμυντικός πρέπει να διαβάζεις το παιχνίδι και πάνω από όλα να είσαι συγκεντρωμένος και τα 90 λεπτά, γιατί δεν έχεις το χρόνο να σκεφτείς. Όλα συμβαίνουν πάρα πολύ γρήγορα και τα λάθη κοστίζουν».

inner

-Η εικόνα σου με την ελληνική σημαία στους ώμους να πανηγυρίζεις την πρόκριση της Έστερσουντ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ήταν από τις πιο ξεχωριστές περσινές στιγμές. Τι σημαίνει για εσένα η Ελλάδα;

«Η πορεία που κάναμε πέρυσι με την πρώην μου ομάδα στην Ευρώπη ήταν για εμένα ένα όνειρο. Παίξαμε με πάρα πολλές καλές ομάδες και κερδίσαμε. Ήμουν πραγματικά πολύ χαρούμενος που περάσαμε στα γκρουπ και όταν ήρθαν κάποιοι φίλοι μου και μου έδωσαν την ελληνική σημαία ήταν φοβερή στιγμή. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας»!

inner

-Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι και όνειρα; Έχεις κάποιο πρότυπο ποδοσφαιριστή;

«Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε μια καλή πορεία με την ομάδα και για αυτό ακριβώς βρίσκομαι εδώ μαζί τους. Για να τους βοηθήσω και να κερδίσουμε τίτλους. Ύστερα για εμένα προσωπικά είναι να πάω όσο πιο ψηλά μπορώ στην ποδοσφαιρική μου καριέρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x