Euro 2016

Παπασταθόπουλος: «Δεν κατεβάζουμε το κεφάλι»

Μήνυμα… ψυχραιμίας και υπομονής προσπάθησε να στείλει μετά την ήττα της Εθνικής από τη Φινλανδία ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας στόπερ τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να κατεβάζει το κεφάλι.

Σύνθημα για την επόμενη μέρα της Εθνικής, όσο δύσκολη κι αν μοιάζει μετά από μια ακόμα ήττα όπως αυτή με τη Φινλανδία (0-1), θέλησε να δώσει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αναφερόμενος στο σημερινό ματς, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε ότι έλειψε απ’ την ομάδα η τύχη -την οποία στο παρελθόν είχε μαζί της σε κάποιες περιπτώσεις.

Σημείωσε ωστόσο ότι η ομάδα κι ο κόσμος πρέπει να μάθουν να ζουν μ’ αυτή τη δύσκολη φάση που περνάει η Εθνική και να δουλέψουν για την επόμενη διοργάνωση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Παπασταθόπουλος

Για το ματς: «Ήμασταν καλύτεροι απ’ ό,τι στα προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε ενέργεια και ευκαιρίες, αλλά δεν ήρθε το γκολ. Χωρίς να απειληθούμε και από μια κόντρα φάγαμε γκολ. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και πολλά πράγματα. Εδώ που έχουμε έρθει, πρέπει να ζούμε με αυτό. Να βλέπουμε τις αδυναμίες και να προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε. Δεν πρέπει να κατεβάζουμε το κεφάλι και να φεύγουμε».

Για το αν υπάρχει «κατάρα» σ’ αυτά τα προκριματικά: «Στο αποψινό παιχνίδι για 60 λεπτά ήμασταν καλοί. Από ‘κει και πέρα δεν είχαμε ενέργεια, αλλά δεν είχαμε και τύχη. Παλιότερα σε πολλά παιχνίδια με τον Σάντος νικούσαμε με μισό-μηδέν. Τώρα γίνεται το αντίθετο. Δε σκύβουμε το κεφάλι, ούτε αποφεύγουμε τα προβλήματα και νομίζω ότι στο τέλος μπορούμε να βγούμε νικητές απ’ αυτή τη δοκιμασία».

Για το μέλλον της ομάδας: «Στα επόμενα ματς πρέπει να δείξουμε ένα πρόσωπο βελτιωμένο για την επόμενη διοργάνωση. Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ομάδα -όχι όπως των περασμένων χρόνων- και πρέπει να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στο εξωτερικό, αλλά δεν έχουμε τόσο καλή ομάδα όπως παλιά. Ίσως επειδή έφυγαν πολλά παιδιά με εμπειρία. Το θέμα είναι να βελτιωθούμε και να δείξουμε καλύτερη εικόνα στο μέλλον».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x