Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής στόπερ στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News»

Για την Τότεναμ, την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League: «Είναι μια δύσκολη ομάδα και το γεγονός ότι έφτασε φέτος μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης λέει πολλά. Δεν την ενδιαφέρει τόσο η κατοχή της μπάλας, όσο η γρήγορη αλλαγή ρυθμού από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο. Στις αντεπιθέσεις είναι φαρμάκι και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Μεγάλο της όπλο αυτό που είπα, ότι μπορεί να δίνει ξαφνικά φρενήρη ρυθμό στο παιχνίδι της, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο. Δυνατή στις στημένες φάσεις, με ποδοσφαιριστές που παίζουν χρόνια μαζί και γνωρίζουν άριστα ο ένας τι θα κάνει ο άλλος και κυρίως πότε θα το κάνε, με ομοιογένεια εξαιρετική. Στα μείον της, η όχι και τόσο ορθόδοξη αντίδραση σε στιγμές πίεσης και έντασης, σαν να το χάνει κάπου, όμως οι στιγμές αυτές δεν διαρκούν πολύ. Αν ο Ολυμπιακός εκμεταλλευθεί τα νεκρά διαστήματα, έχει πιθανότητες να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

Για το αν το «Καραϊσκάκη» θα παίξει τον ρόλο του: «Σίγουρα θα είναι δύσκολο το βράδυ για την Τότεναμ, όπως και για τον καθένα, ασχέτως αν πρόκειται για ένα σύνολο με παραστάσεις και πείρα. Και ειδικά τώρα που ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σαφέστατα ανώτερη από την περσινή. Ο Μαρτίνς συνεχίζει το έργο του, γνωρίζει περισσότερο την ομάδα του και αυτό αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα που βγαίνει. Ελπίζω και εύχομαι, όπως το κάνω για κάθε ελληνικό σύλλογο, ο Ολυμπιακός να τα πάει περίφημα και, γιατί όχι, να ξεκινήσει με νίκη την προσπάθεια του».

Για το πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει αυτό: «Φαβορί δεν είναι, αλλά μέσα στην έδρα του έχει πολλές πιθανότητες. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, η Τότεναμ κατά την πάγια τακτική της θα τον αφήσει να κάνει παιχνίδι και θα χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ένα γρήγορο γκολ θα φτιάξει την ψυχολογία της ελληνικής ομάδας, έστω κι αν ο αντίπαλός της δεν θα το παρατήσει μέχρι το τέλος».

Για τον προπονητή των Λονδρέζων, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο: «Πολύ καλός προπονητής, με έργο που φαίνεται».