Oλλανδία

Παραδέχτηκε ανεπαρκή ιατρική φροντίδα στον Νούρι ο Άγιαξ

Ωμή παραδοχή ενός μοιραίου λάθους από την πλευρά του Άγιαξ.

Τον Ιούλιο του 2017 ο Αμπντελάκ Νούρι είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια ενός φιλικού του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης. Ο 21χρονος άσος έπαθε ανακοπή καρδιάς, εξαιτίας της οποίας υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, που κατέστρεψε την καριέρα του και δυσκόλεψε την καθημερινότητά του.

Ο γενικός διευθυντής του «Αίαντα» και άλλοτε σπουδαίος γκολκίπερ, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, παραδέχτηκε πως η ιατρική φροντίδα που παρασχέθηκε στον 21χρονο άσο ήταν ανεπαρκής. «Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας. Πιστεύαμε πως ο Αμπντελάκ είχε λάβει την καλύτερη φροντίδα στο γήπεδο. Αποδείχτηκε αργότερα πως αν είχε χρησιμοποιηθεί απινιδωτής, ο Αμπντελάκ θα ήταν τώρα σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι σίγουρο, αλλά είναι πολύ πιθανό», ομολόγησε.

Ο Νούρι, που γεννήθηκε στο Άμστερνταμ από Μαροκινούς γονείς, είχε 15 εμφανίσεις με τον Άγιαξ τη σεζόν 2016/17. Αυτή η παράλειψη είναι πιθανό να του στοίχισε ένα διαφορετικό μέλλον από το σημερινό, όπου είναι ουσιαστικά καθηλωμένος και με περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x