Γερμανία

Παραλήρημα ακροδεξιού Γερμανού πολιτικού κατά του Τζερόμ Μπόατενγκ: «Κανείς δεν τον θέλει γείτονα»

Κορυφαίο στέλεχος του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος AfD εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τζερόμ Μπόατενγκ, Γερμανού ποδοσφαιριστή με καταγωγή από Γκάνα, δηλώνοντας ότι κανένας δεν θα τον ήθελε για γείτονα

Κορυφαίο στέλεχος του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος AfD εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τζερόμ Μπόατενγκ, του Γερμανού ποδοσφαιριστή με καταγωγή από την Γκάνα, δηλώνοντας ότι κανένας δεν θα τον ήθελε για γείτονα.

«Ο κόσμος τον θεωρεί καλό ποδοσφαιριστή. Αλλά δεν θέλουν έναν Μπόατενγκ για γείτονά τους», δήλωσε στη FAZ ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, το νο2 του αντιμεταναστευτικού κόμματος της Γερμανίας.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται μέσα σε λίγες ημέρες ο ποδοσφαιριστής, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο και αναμένεται να είναι βασικό «όπλο» των «πάντσερ» στο Euro που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Προηγήθηκε το αντι-ισλαμικό Pegida, που επέκρινε την απόφαση της Kinder να αντικαταστήσει την παραδοσιακή φωτογραφία πιτσιρικά σε διάσημη σοκολάτα της, με φωτογραφίες ποδοσφαιριστών ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ενόχληση προκλήθηκε γιατί επρόκειτο και για μη λευκούς παίκτες, όπως ο Μπόατενγκ.



Οι δηλώσεις του Γκάουλαντ προκάλεσαν νέες αντιδράσεις στη Γερμανία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χέικο Μας, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες. Εξαλλος έγινε και ο πρόεδρος της γερμανικής ομάδας ποδοσφαίρου, με τον Ρέινχαρντ Γκρίντερ να δηλώσει «Είναι απλά κακόγουστο να κακοποιείς τη φήμη του Μπόατενγκ και της εθνικής ομάδας για πολιτικά συνθήματα».

Από την πλευρά του, ο Ολιβερ Μπίερχοφ δεν έκανε καν τη... χάρη στον Γκάουλαντ να σχολιάσει. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια σχόλια για την εθνική ομάδα τόνισε. «Οι άνθρωποι ατιμάζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους», περιορίστηκε να πει ο μάνατζερ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x