Stoiximan Super League

Παραμένουν ίδιες οι ποινές για τις ΠΑΕ που δεν αδειοδοτούνται

Με αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στις μεταγραφές θα συνεχίσουν να τιμωρούνται οι ομάδες που δεν θα παίρνουν άδεια από την ΕΠΟ.

Την διατήρηση των ίδιων ποινών για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν για το επόμενο πρωτάθλημα, αποφάσισε ομόφωνα η Super League στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής (1/11).

Αυτό σημαίνει, πως το προσεχές καλοκαίρι, οι ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια από τις Επιτροπές Αδειοδότησης της ΕΠΟ λόγω χρεών, θα ξεκινήσουν το επόμενο πρωτάθλημα με αφαίρεση 6 βαθμών και σημαντικό περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών. Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια λόγω βιωσιμότητας (και μόνο) θα τιμωρούνται με πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός πέρσι και ο Πανιώνιος φέτος τιμωρήθηκαν με τις συγκεκριμένες ποινές.

Η ανακοίνωση της λίγκας:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως οι ποινές των μη αδειοδοτημένων ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 παραμείνουν ως έχουν.

2. Ομόφωνα αποφασίστηκε η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες κωδικοποιήθηκαν από εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, περί τροποποίησης της αθλητικής νομοθεσίας (Ν.2725/1999 κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος Αθ. Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αιτηθεί άμεσα θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένες προτάσεις.

3. Ομόφωνα εγκρίθηκε η παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραγωγή αγώνων του τηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ για τους αγώνες του Β’ Γύρου και των Playoffs / Playouts και η επιλογή αναδόχου σε συνεννόηση με τις τέσσερις Π.Α.Ε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x