Champions League

Παρί, υποκλίσου στον Χάαλαντ!

Την έκανε ό,τι ήθελε! Ο 19χρονος επιθετικός, Χάαλαντ διέλυσε την άμυνα της Παρί Σεν Ζερμέν, πετυχαίνοντας δύο γκολ και η Ντόρτμουντ με τη νίκη της (2-1) απέκτησε οριακό προβάδισμα πρόκρισης.

Μόλις 20 εκατ. ευρώ! Τόσο κόστισε ο Χάαλαντ στην Ντόρτμουντ κι αν υπολογίσει κανείς και τις έξτρα ρήτρες σε μάνατζερ κλπ., τότε το ποσό μπορεί να έχει φτάσει μέχρι και στα 40 εκατ. ευρώ. Πραγματικά, είναι πολύ λίγα!

Ο 19χρονος Νορβηγός επιθετικός έκανε σμπαράλια την Παρί Σεν Ζερμέν των αμύθητων εκατομμυρίων και με δύο γκολ οδήγησε την Ντόρτμουντ στη νίκη με 2-1 και στο οριακό προβάδισμα πρόκρισης, αφού οι Γάλλοι σε μία κάκιστη βραδιά για τους ίδιους, κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ, χάρη στον Κίλιαν Εμπαπέ.

Το σκορ άνοιξε ο πρώην επιθετικός της Σάλτσμπουργκ στο 69’, έπειτα από τις κόντρες από το σουτ του Γκερέιρο, ενώ στο 75’ ο Εμπαπέ έκανε… highlight τον Ζαγκαντού και προσέφερε έτοιμο γκολ στον Νεϊμάρ.

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο είχε ο Χάαλαντ που στο 77’ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, με σουτ έξω από την περιοχή.

Το ματς

Όποιος περίμενε γκολ, πάνω-κάτω φάσεις, τρελό ρυθμό κι όλα αυτά τα… ωραία που προέβλεπαν πολλοί πριν από την αναμέτρηση, μάλλον θα έμεινε με τη χαρά. Ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι η Ντόρτμουντ δεν θα παρουσίαζε αγωνιστική φιλοσοφία ανάλογη με αυτή που παρουσιάζει στην Bundesliga, ήταν πολύ προσεκτική, ενώ και ο Τόμας Τούχελ είχε ετοιμάσει πλάνο για να χτυπήσει στην κόντρα, αφήνοντας εκτός και τον Ικάρντι και τον Καβάνι.

Πάντως, το πρώτο ημίχρονο το… κέρδισε στα σημεία η Ντόρτμουντ, που ναι μεν δεν σκόραρε, αλλά είχε πάρει τον αέρα των πρωταθλητών Γαλλίας, βγάζοντας με σχετική ευκολία αντεπιθέσεις, όπως στο 14’ και στο 27’, αλλά ο Σάντσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κέιλορ Νάβας.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν φυσική συνέχεια του πρώτου και μόνο όταν η Παρί αποφάσισε να διεκδικήσει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, άλλαξε μορφή το ματς. Στο 66’ το δίδυμο Νεϊμάρ-Εμπαπέ συνεργάστηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με τον Μπέρκι να αποκρούει το σουτ του Γάλλου.

Ωστόσο, τα ρήγματα στα άκρα της άμυνας της Παρί ήταν εμφανέστατα και εκεί χτύπησε η Ντόρτμουντ. Στο 69’ ο Χακίμι από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Γκερέιρο έκανε το πρώτο σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και τελικά ο Χάαλαντ που «μυρίστηκε» αίμα, άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση ήταν άμεση, καθώς στο 75’ ο Εμπαπέ έκανε ό,τι ήθελε τον Ζαγκαντού και με μία απλή πάσα έκανε… μάγκα τον Νεϊμάρ, που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-1. Παρ’ όλα αυτά, ο Χάαλαντ δεν θα άφηνε κανέναν να του κλέψει τη δόξα. Δύο λεπτά μετά την ισοφάριση της Παρί, ο 19χρονος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή των Γάλλων και με αριστερό σουτ, ανάγκασε τον Κέιλορ Νάβας να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της ομάδας του, αφού ούτε που πρόλαβε να καταλάβει τι του συνέβη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x