Euro 2016

Πάρτι για Ισπανία, «κηδεία» για Σλοβακία! (video)

Όχι που δεν θα ‘ταν εκεί… Η Ισπανία επικράτησε εύκολα 4-0 του Λουξεμβούργου και προκρίθηκε ως πρώτης στο Euro. Ήττα-σοκ για Σλοβακία, που κρατά την τύχη στα χέρια της κόντρα στην Ουκρανία.

Μπορεί να ήρθε πιο δύσκολα από όσο θα περίμενε, ωστόσο στόχος επετεύχθη! Η Ισπανία επικράτησε 4-0 του Λουξεμβούργου και μια αγωνιστική πριν το τέλος των προκριματικών, πανηγύρισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro στην Γαλλία!

Καθόρλα και Αλκάθερ οι... εκτελεστές της φούρια ρόχα, καθώς πέτυχαν από δύο τέρματα και οδήγησαν στην εύκολη νίκη των Ιβήρων, που μάλιστα τερμάτισαν και πρώτοι στον όμιλο.

Βέβαια δεν ήταν όλα γιορτινά για την ομάδα του Ντελ Μπόσκε... Διότι Σίλβα και Μοράτα τραυματίστηκαν, με την κατάσταση του δεύτερου να προκαλεί αρχικά μεγάλη ανησυχία διότι υπολογιζόταν πολύμηνη η απουσία και στη συνέχεια... ανακούφιση.

Οι Ισπανοί, λοιπόν, θα παίξουν για δέκατη φορά στην ιστορία τους σε Euro, πίσω μόνο απ’ τη (Δυτική) Γερμανία που έχει 11 παρουσίες, ενώ θα ‘ναι δωδέκατη σερί συμμετοχή τους σε Euro ή Μουντιάλ.



Κι αν για την Ισπανία τα πράγματα κύλησαν... ωραία, η Σλοβακία έχασε (εν μέρει) τη γη κάτω απ' τα πόδια της. Η παρέα των... Ελλήνων (βασικοί κι έγιναν αλλαγή οι Μακ, Βάις, στο 71' μπήκε ο Στοχ) είχε την ευκαιρία να νικήσει την Λευκορωσία και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Euro, όμως λύγισε απ' το άγχος. Το τέρμα του Ντραγκούν χάρισε ανέλπιστη νίκη στους αδιάφορους βαθμολογικά φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρά την ασφυκτική πίεση των Σλοβάκων, παρά τις πολλές κλασικές χαμένες ευκαιρίες τους, παρά το ότι έπαιξαν με δέκα απ' το 65' (αποβλήθηκε ο Μαρτίνοβιτς), είχαν... Γκορμπούνοφ, άντεξαν και κράτησαν το διπλό.

Βέβαια, η Σλοβακία συνεχίζει να ορίζει την μοίρα της, παρά το ότι η Ουκρανία επικράτησε 2-0 του Λουξεμβούργου και την έπιασε στη δεύτερη θέση και τους 19 βαθμούς. Κι αυτό διότι οι Σλοβάκοι υπερτερούν στην ισοβαθμία (νίκη και ισοπαλία στα μεταξύ τους), κάτι που σημαίνει πως αν νικήσουν την τελευταία αγωνιστική το Λουξεμβούργο, τότε προκρίνονται απευθείας, δίχως να τους νοιάζει το τι θα συμβεί στο Ουκρανία-Ισπανία, όπου η φούρια ρόχα θα 'ναι αδιάφορη. Όπως και να 'χει μεταξύ τους πλέον θα παιχθεί η δεύτερη (απευθείας εισιτήριο) και τρίτη θέση (μπαράζ).

Τα αποψινά αποτελέσματα

Ισπανία-Λουξεμβούργο 4-0
(42’, 85’ Καθόρλα, 67’, 80’ Αλκάθερ)

ΠΓΔΜ-Ουκρανία 0-2
(59’ πεν. Σελέζνιοφ, 87’ Κράβετς)

Σλοβακία-Λευκορωσία 0-1
(34’ Ντραγκούν)

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου (9 αγώνες):

Ισπανία 24 (22-3)
Σλοβακία 19 (13-6)
Ουκρανία 19 (14-3)
Λευκορωσία 10 (8-14)
Λουξεμβούργο 4 (4-23)
ΠΓΔΜ 3 (6-18)

Η επόμενη (10η) αγωνιστική (12/10)

Λευκορωσία-ΠΓΔΜ
Λουξεμβούργο-Σλοβακία
Ουκρανία-Ισπανία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x