Γερμανία

«Πάρτι» στη Φρανκφούρτη με... οικοδεσπότη τον Ριμπερί η Μπάγερν!

Πέμπτη σερί νίκη για τη Μπάγερν Μονάχου, που υπέταξε και την… πελάτισσα Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 3-0, με τον Ριμπερί να σκοράρει για τρίτο διαδοχικό ματς και τον Ραφίνια να βάζει το… κερασάκι!

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο της Bundesliga η Μπάγερν Μονάχου, που επικράτησε με το ευρύ 3-0 της Άιντραχτ, στη Φρανκφούρτη, στο τελευταίο χρονικά σημερινό ματς της 17ης αγωνιστικής.

Έτσι, η ομάδα του Νίκο Κόβατς επιβεβαίωσε την… πελατειακή σχέση που έχει με τους γηπεδούχους, ανεβάζοντας σε 15 τα συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα απέναντί τους, ενώ στα τέσσερα τελευταία μάλιστα δεν έχει δεχθεί καν γκολ!

Ενώ παράλληλα διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και το -6 από την πρώτη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι «αετοί» ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν, μέσα σε ένα λεπτό... Με τον Ντάνι Ντα Κόστα να βγαίνει τετ α τετ με τον Μάνουελ Νόιερ από θέση μέσα δεξιά, αλλά τον αρχηγό των Βαυαρών να αποκρούει με τα πόδια το πλασέ του στο 7’! Ενώ στην επόμενη φάση, ο Σεμπαστιάν Αλέ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά τελευταία στιγμή παρεμβλήθηκε το πόδι του Ζερόμ Μπόατενγκ.

Ο Κέβιν Τραπ χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του εις… διπλούν, στο 13ο λεπτό, αποκρούοντας ενστικτωδώς αρχικά την κεφαλιά του Χάβι Μαρτίνεθ μετά το κόρνερ του Γιόσουα Κίμιχ και ακολούθως εκείνη του Τόμας Μίλερ που πήρε το «ριμπάουντ»!

Τελικά, η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα στο 35’, με τον Μίλερ να βγαίνει ταχύτατα στην αντεπίθεση, να πασάρει στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, εκείνον να… χορεύει τον Σιμόμν Φαλετέ και να βγάζει στον αμαρκάριστο Ριμπερί, που έστειλε με το δεξί τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Μάλιστα, η πρωταθλήτρια Γερμανίας θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια και με μεγαλύτερο σκορ υπέρ της, αλλά η κεφαλιά του Μίλερ μετά από σέντρα του Λεβαντόφσκι από αριστερά σταμάτησε στο δοκάρι του Τραπ, στο 44’!

Ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου ήταν η σειρά του Λεβαντόφσκι να σπαταλήσει την ευκαιρία, μετά από γέμισμα του Νταβίντ Αλάμπα από αριστερά, μην μπορώντας για… χιλιοστά να βάλει την προβολή…

inner

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Άντολφ Χιούτερ προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, πιέζοντας αρκετά ψηλά και βλέποντας τον Ντα Κόστα να μην μπορεί να σκοράρει στο 61’, καθώς όντας αιφνιδιασμένος σούταρε άτσαλα και επέτρεψε στον Νόιερ να μπλοκάρει έγκαιρα.

Όμως, μετά από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και συνεργασία των Κίμιχ και Ριμπερί, ο Γερμανός αμυντικός έδωσε την ένατη φετινή του ασίστ στη Bundesliga και ο Γάλλος εξτρέμ σκόραρε με το… δεξί, για το 2-0, στο 79ο λεπτό!

Η Μπάγερν συνέχισε να περιμένει τον αντίπαλο της και να βλέπει την Άιντραχτ να μην βρίσκει απαντήσεις, ενώ η… σεμνή τελετή στην «Κομέρτσμπανκ Αρένα» έλαβε τέλος ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.

Όταν ο Ραφίνια με ένα εκπληκτικό σουτ, παρότι πιθανότατα ήθελε να βρει τον Λεβαντόφσκι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τραπ που είχε βγει εκτός εστίας και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την ομάδα του…

Θυμηθείτε εδώ τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική
Παρασκευή (21/12)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 2-1
(42' Σάντσο, 54' Ρόις-45+1' Κράμερ)

Σάββατο (22/12)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου 3-1
(5' Φόλαντ, 23', 49' Χάβερτς-26' Τορουναριγκά)

Λειψία-Βέρντερ Βρέμης 3-2
(22' Κλόστερμαν, 44' Βέρνερ, 87' Μπρούμα-67' Κρούζε, 77' Σάρτζεντ)

Στουτγκάρδη-Σάλκε 1-3
(76' Γκονζάλες-10' Σκρζίμπσκι, 70' Σανέ, 78' Κουτουτσου)

Ανόβερο-Φορτούνα Ντίσελντορφ 0-1
(90'+2' Φινκ)

Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 0-1
(19' Γκούλντε)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(35', 79' Ριμπερί, 89' Ραφίνια)

Κυριακή (23/12)
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Χόφενχαϊμ-Μάιντς (19:00)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική
Παρασκευή (18/01)
Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου (21:30)

Σάββατο (19/01)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ (16:30)
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Στουτγκάρδη-Μάιντς (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ (16:30)
Λειψία-Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή (20/01)
Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Σάλκε-Βόλφσμπουργκ (19:00)

Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x