Europa League

«Πάτησε» τη Λειψία και προκρίθηκε πανηγυρικά η Μαρσέιγ!

Στον ημιτελικό του Europa League προκρίθηκε η Μαρσέιγ, καθώς ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα, συντρίβοντας 5-2 τη Λειψία στη ρεβάνς της Μασσαλίας!

Το… λάθος να προηγηθεί έκανε η Λειψία, με τη Μαρσέιγ να απαντάει σαν… οδοστρωτήρας να τη συντρίβει 5-2 και να παίρνει πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League, ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Ο Κώστας Μήτρογλου ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε σε όλο ματς, ενώ παρόλο που δεν σκόραρε είχε ανάμειξη στα δύο γκολ των Μασσαλών.

Σκόρερ των Γάλλων ήταν οι Σαρ (9’), Τοβέν (38’), Παγέ (60’) και Σακάι (90+4’), ενώ βρήκαν και τέρμα από τον Ιλσάνκερ, ο οποίος πέτυχε αυτογκόλ στο 6’. Για τους Γερμανούς βρήκαν δίχτυα οι Μπρούμα (2’) και Ογκουστέν (55’).

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς μόλις στο 2’ η Λειψία πήρε το προβάδισμα με τον Μπρούμα. Ωστόσο, στη συνέχεια ακολούθησε μία… καταιγίδα από τη Μαρσέιγ, αφού ύστερα από προσπάθεια του Μήτρογλου, ο Ιλσάνκερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για την ισοφάριση (6’), ενώ στο 9’ ο Σαρ έδωσε το προβάδισμα για τους Μασσαλούς, σε αντεπίθεση-φωτιά που ξεκίνησε από τα πόδια του Έλληνα επιθετικού. Μάλιστα, στο 17’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μία… ανάσα από το 3-1, αλλά το εξαιρετικό τέρμα που σημείωσε ο Παγέ δεν μέτρησε, καθώς ο «Μητρογκόλ» δευτερόλεπτα νωρίτερα έκανε επιθετικό φάουλ.

Όμως, η ομάδα του Γκαρσιά δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι και πιέζοντας για το τρίτο γκολ, το βρήκε με τον Τοβέν στο 38’, με το 3-1 (το οποίο ήταν σκορ πρόκρισης) να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τον ίδιο εξαιρετικό ρυθμό είχε το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος, με τη Λειψία να μειώνει σε 3-2 στο 55’ με τον Ογκουστέν, αλλά τη Μαρσέιγ να έχει ξανά την απάντηση με τον Παγέ, στο 60΄, ο οποίος πέτυχε –με ωραίο τρόπο- το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Μασσαλοί έριξαν στροφές, προστατεύοντας τα μετόπισθεν. Στις καθυστερήσεις, οι Γερμανοί είχαν κερδίσει κόρνερ, με τον Γκουλάσι να ανεβαίνει στη μεγάλη περιοχή, αλλά τους Γάλλους να βγάζουν την άμυνα και σε νέα αντεπίθεση, ο Σακάι να εκμεταλλεύεται την απουσία του τερματοφύλακα και να διαμορφώνει το 5-2, στο 90+4’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x