Ιταλία

Πάτρικ Κουτρόνε: Αυτός είναι ο «δολοφόνος» της Μπάγερν! (pic\video)

Ο Πάτρικ Κουτρόνε σημείωσε δύο γκολ για τη Μίλαν απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και συστήθηκε στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο. Το sport-fm.gr σας τον παρουσιάζει.

Το πρώτο τέρμα της σεζόν απέναντι στη Λουγκάνο. Η πρώτη «doppietta», όπως λέγεται στην Ιταλία όταν κάποιος παίκτης σκοράρει δις, εναντίον της Μπάγερν Μονάχου! Μετά από πολλά χρόνια, όταν ο Πάτρικ Κουτρόνε θα κοιτά πίσω στον χρόνο, το καλοκαίρι του 2017 θα είναι αναμφισβήτητα ξεχωριστό και ιδιαίτερα «γλυκό» για αυτόν.

Πολλά παιδιά ζουν την εφήμερη δόξα του να ανέβουν από την «primavera», όπως αποκαλείται στην γειτονική χώρα η ομάδα Νέων των συλλόγων, στην πρώτη ομάδα, κάνοντας προετοιμασία με τα ινδάλματά τους. Ο 19χρονος Πάτρικ όμως έχει πάει το «θέμα» όχι ένα, αλλά αρκετά βήματα παρακάτω θέτοντας τις βάσεις για μία τουλάχιστον αξιόλογη καριέρα στους «ροσονέρι».

Ένα από τα γεγονότα του καλοκαιριού είναι τα χρήματα που έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες της Μίλαν για να διαμορφώσουν μία ομάδα που θα θυμίζει σε δυναμική κάτι από το ένδοξο παρελθόν. Μάλιστα, το κερασάκι στην «τούρτα» αναμένεται να είναι ποδοσφαιριστής για την γραμμή κρούσης με τα ονόματα των Κάλινιτς, Μπελότι και Ομπαμεγιάνγκ να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Οι «κοκκινόμαυροι» του Μιλάνου βρίσκονται στην Κίνα για φιλικά και ο Βιτσέντσο Μοντέλα έχει στη διάθεσή του για την επίθεση τον νεοαποκτηθέντα Αντρέ Σίλβα και τον Κάρλος Μπάκα. Ο Ιταλός τεχνικός ωστόσο επιλέγει για την αναμέτρηση με τη Μπάγερν Μονάχου να δώσει φανέλα βασικού στον Κουτρόνε, ίσως με την σκέψη να προσφέρει χρόνο ξεκούρασης στα βαριά «χαρτιά» του ρόστερ εν όψει των αγώνων για τα προκριματικά του Europa League.

Όλα τα φώτα επάνω του!

Ο γεννημένος στο Κόμο στις 2 Ιανουαρίου του 1998 επιθετικός παραβιάζει δύο φορές την εστία των Βαυαρών κάνοντας ειδικά στο δεύτερο γκολ μία εξαιρετικής ομορφιάς και ποδοσφαιρικής ευφυΐας κίνηση βρίσκοντας στον ιδανικό χρόνο τον συμπαίκτη του ώστε να βγει το «τριγωνάκι» από το οποίο προήλθε το τέρμα, απόδειξη πως εάν γνωρίζεις το «τόπι» κάποια πράγματα μπορεί να φαίνονται εύκολα. Η σαγηνευτική γοητεία του απλού!



«Είναι μία ημέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Στο πρώτο γκολ δεν το πίστευα ούτε εγώ! Στο δεύτερο αντιθέτως κάναμε μία σπουδαία φάση» δήλωσε αρχικά ο παίκτης που τράβηξε την προσοχή των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων που παρακολούθησαν τον αγώνα ή φάσεις αυτού και συνέχισε λέγοντας με όλο τον αυθορμητισμό που διακρίνει ένα παιδί της ηλικίας του: «Ελπίζω να μείνω στη Μίλαν».



Γιατί το είπε αυτό; Το συμβόλαιο του νεαρού, ύψους 1,83, με τους «ροσονέρι» ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διεργασίες για την ανανέωσή του! Σίγουρα η παρουσία του στην προετοιμασία θα δώσει ένα χέρι προς αυτή την κατεύθυνση. Εδώ και λίγες ώρες άλλωστε θεωρείται «incedibile» όπως λένε στην Ιταλία, δηλαδή «μη μεταβιβάσιμος» που μεταφράζεται στο «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ»!

Τα πέντε λεπτά στη Serie A

Την περασμένη σεζόν ο Κουτρόνε αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα μόλις μία φορά, μετρώντας πέντε λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, περνώντας αλλαγή στη θέση του Ντεουλοφέου εναντίον της Μπολόνια. Μηδενικός χρόνος ουσιαστικά, τη στιγμή που ο συνομήλικός του Λοκατέλι κατέγραψε 25 παρουσίες στο campionato.

inner

Η «χρυσή» γενιά!

Η γενιά του ’98 της Μίλαν θεωρείται μία γενιά φαινομένων και αυτά τα δύο παιδιά είναι άσσοι στο μανίκι με προοπτικές λίγο ή πολύ ισοδύναμες. Ο Ντοναρούμα είναι ένα χρόνο μικρότερος και εντάχθηκε σε αυτή την υπέροχη ομάδα ένα χρόνο αργότερα, όπως κάποιοι που ακόμα δεν έχουν κάνει την «έκρηξή» τους παικτικά, από τον Λα Φεράρα μέχρι τον Μαστούρ, ο οποίος τεχνικά υπερέχει όλων.



Ο Κουτρόνε σημείωσε την περασμένη σεζόν με την «primavera» 19 γκολ σε 21 παιχνίδια, ενώ μετράει ακόμα 31 σε 57 παρουσίες με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ιταλίας, ξεκινώντας να σκοράρει από όταν βρισκόταν στην Under 15 το 2013, έχοντας μάλιστα στη συλλογή του το αργυρό μετάλλιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 19 που διεξήχθη στη Γερμανία το 2016.



Αριθμοί που μαρτυρούν το πεπρωμένο. Το μέλλον που πρέπει να υπάρξει μετά τα δύο γκολ απέναντι στη Μπάγερν, ακόμα και αν ήταν φιλικό, ακόμα και αν ο προπονητής του γερμανικού κλαμπ Κάρλο Αντσελότι χρησιμοποίησε στην άμυνα σύνθεση ανάγκης.

Ο Πάτρικ Κουτρόνε είναι ο επιθετικός του μέλλοντος, μπορεί όμως να γίνει και του τώρα. Οι αγώνες της Μίλαν με την Κραϊόβα στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League είναι κοντά, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται την προσεχή Πέμπτη, ο Κάρλος Μπάκα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας και ο τεχνικός της Μίλαν Βιτσέντσο Μοντέλα δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο να φτάσει τους βασικούς στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, στο επίπεδο που έδειξε να βρίσκεται ο 19χρονος .

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x