Ιταλία

Πατρίτσια Πανίκο: «Περισσότερες γυναίκες στο ποδόσφαιρο»

Η Πατρίτσια Πανίκο έγινε η πρώτη γυναίκα προπονητής σε ανδρική ομάδα και, μέσω δηλώσεων στην «Gazzetta dello Sport», εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει σύνηθες φαινόμενο το παράδειγμά της.

Η καλύτερη Ιταλίδα ποδοσφαιριστής, Πατρίτσια Πανίκο, έγινε η πρώτη γυναίκα προπονητής ανδρικής ομάδας, αφού ο μέχρι πρότινος τεχνικός της εθνικής Ιταλίας Κ16, Ντανιέλε Ζοράτο, μετακινήθηκε στην Κ19.

Στο ντεμπούτο της στον πάγκο της εθνικής Κ16, γνώρισε την ήττα με 4-1 από την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας. Γεγονός που δεν μετριάζει τις αρχικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.

«Είμαι καλά, πολύ ήρεμη, πολύ γαλήνια. Πιστεύω πως είμαι πολύ ορθολογιστικός άνθρωπος. Δεν επηρεάζομαι από συναισθήματα, θετικά ή αρνητικά. Ελπίζω να γίνει φυσιολογικό αυτό. Όχι επειδή οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες, αλλά επειδή είναι δικαίωμα όλων να έχουμε ίσες ευκαιρίες δουλειάς. Απλά, ελπίζω το παράδειγμά μου να γίνει φυσιολογικό, καθώς αυτό σημαίνει πως φτάνουμε σε ένα σημαντικό επίπεδο εξάλειψης της χειραφέτησης στον αθλητισμό. Ελπίζω πως με αυτό το βήμα να έδειξα τον δρόμο», δήλωσε στην «Gazzetta dello Sport» η 42χρονη τεχνικός.

inner

Μπορεί οι περισσότεροι να μην τη γνωρίζουν, αλλά η Πανίκο είχε μια τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Έχει αγωνιστεί στις Λάτσιο, Τορίνο, Μοντένα, Μίλαν, Μπαρντολίνο, Τόρες, Σκάι Μπλου και Βερόνα, έχοντας σκοράρει 627 γκολ σε 635 αγώνες! Με την εθνική γυναικών της Ιταλίας έχει 196 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 107 γκολ! Η πρώην επιθετικός της Λάτσιο κατέκτησε εννιά πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα Ιταλίας πριν "κρεμάσει" τα παπούτσια της το 2016.

Επιμέλεια: Στέφανος Καρίπογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x