Γερμανία

Πεντάσφαιρη και κουπάτη για έβδομη σερί χρονιά η Μπάγερν

Η Μπάγερν συνέτριψε με 5-1 την Άιντραχτ και κατέκτησε την έβδομη συνεχόμενη σαλατιέρα στη Bundesliga. Τέλος εποχής για Ρόμπεν, Ριμπερί και Ραφίνια. Σεντονάτη η Λεβερκούζεν, επίσης 5-1 τη Χέρτα.

Είναι η απόλυτη κυρίαρχος του γερμανικού ποδοσφαίρου και το επιβεβαίωσε και φέτος. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της σαλατιέρας και από τη στιγμή που όλα εξαρτιόταν από την ίδια, δεν θα άφηνε να της ξεφύγει μέσα από τα χέρια.

Στο παιχνίδι της αυλαίας της Bundesliga με την Άιντραχτ στην «Allianz Arena», οι Βαυαροί συνέτριψαν με σκορ 5-1 την ομάδα της Φρανκφούρτης και κατάκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και 29η συνολικά στην ιστορία τους. Σκόραραν στο αντίο τους οι Φρανκ Ριμπερί και Άριεν Ρόμπεν, τέλος εποχής και για τον Ραφίνια.

Για την Άιντραχτ η συντριβή δεν είχε συνέπειες, αφού τα άλλα αποτελέσματα την ευνόησαν και τερμάτισε στην έβδομη θέση, που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League.

Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ που περίμενε ένα δώρο από το Μόναχο, πέρασε από την έδρα της Γκλάντμπαχ με σκορ 2-0, αλλά δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψει στην κορυφή. Στη μάχη για το τέταρτο εισιτήριο, που οδηγεί στους ομίλους του Champions League, η κερδισμένη της υπόθεσης ήταν η Λεβερκούζεν, που πέρασε από το Βερολίνο με το εντυπωσιακό 5-1 και εκμεταλλεύτηκε τις ήττες των Γκλάντμπαχ και Άιντραχτ.

Πεντάσφαιρη Μπάγερν και έβδομη σερί σαλατιέρα

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» και μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ με τον Κομάν, ο οποίος πλάσαρε άψογα, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Μίλερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκνάμπρι έχασε τεράστια ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα, ενώ ευκαιρίες χάθηκαν στη συνέχεια από τους Λεβαντόφσκι και Μίλερ. Στο 26’ ο Γκνάμπρι έκανε το 2-0, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε, αφού στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο Λεβαντόφσκι,. Πέντε λεπτά αργότερα, οι Βαυαροί έχασαν διπλή ευκαιρία, όταν σε στραβοκλωτσιά του Ντε Γκουζμάν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τραπ σταμάτησε τον Λεβαντόφσκι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Άιντραχτ ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και αποτυχία του Κίμιχ να διώξει, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Άμπραχαμ, που σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Αλέ την έστειλε στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, η Μπάγερν αποκατέστησε την τάξη. Μετά από ωραίο συνδυασμό των Κομάν και Αλάμπα, η μπάλα έφτασε στον Μίλερ, που σούταρε, για μια ακόμη φορά ο Τραπ απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά, ο Αλάμπα που κινήθηκε σωστά, έκανε με πλασέ το 2-1. Στο 58’, ήταν η σειρά του Ρενάτο Σάντσες να κάνει ωραία κίνηση από αριστερά και άψογο πλασέ για το 3-1.

Στο 61’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Φρανκ Ριμπερί και έξι λεπτά αργότερα ο Άριεν Ρόμπεν, που αγωνίστηκαν για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της «Allianz Arena». Στο 72’, ο Γάλλος πέτυχε το καλύτερο γκολ του αγώνα, όταν πήρε τη μπάλα από αριστερά, πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες και την «έσκαψε» πάνω από τον Τραπ για το 4-1. Στο 78’ ήταν η σειρά του Ολλανδού να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Αλάμπα και να το πανηγυρίσει το ίδιο έξαλλα. Το 5-1, έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Έκανε το καθήκον της η Ντόρτμουντ, αλλά…

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο «Μπορούσια Παρκ», μεταξύ Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ. Οι γηπεδούχοι είχαν στο 12’ την πρώτη καλή στιγμή με τον Τραορέ, που πλάσαρε ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μπούρκι μπλόκαρε το σουτ του Χόφμαν. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 30’ δεν είχαν καταφέρει να κάνουν τελική προσπάθεια στον στόχο. Παρ’ όλα αυτά, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Σάντσο, που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ρόις.

Από δημιουργός στο πρώτο γκολ, ο αρχηγός των Βεστφαλών έγινε εκτελεστής, όταν στο 54’ δέχθηκε την τελική πάσα από τον Πούλισιτς και με σουτ, έκανε το 0-2, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, αφού η μεν Ντόρτμουντ έβλεπε ότι παρά τη διαφαινόμενη νίκη της, ο τίτλος πήγαινε το Μόναχο, ενώ η Γκλάντμπαχ έβλεπε τη Λεβερκούζεν να κερδίζει μέσα στο Βερολίνο και να της παίρνει την τέταρτη θέση.

Οδοστρωτήρας η Μπάγερ

Η Λεβερκούζεν ταξίδεψε στο Βερολίνο ξέροντας ότι για να πάρει την τέταρτη θέση, που οδηγεί στο Champions League, πρέπει να νικήσει τη Χέρτα και ταυτόχρονα να χάσει η Γκλάντμπαχ. Όπως και έγινε. Η Μπάγερ ήταν καταιγιστική και έφτασε στο εντυπωσιακό 5-1, έχοντας πρωταγωνιστή τον Αλάριο, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, με τους Χάβερτζ και Μπραντ να βάζουν και αυτοί τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Σκορ και θέαμα προσέφεραν στους φιλάθλους τους η Βόλφσμπουργκ και η Φράιμπουργκ. Η πρώτη διέσυρε με σκορ 8-1 την Άουγκσμπουργκ, ενώ η δεύτερη επικράτησε με σκορ 5-1 της Νυρεμβέργης. Στα άλλα τρία ματς της ημέρας, η Βέρντερ νίκησε 2-1 τη Λειψία στη Βρέμη, Σάλκε και Στουτγάρδη ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, ενώ η Φορτούνα Ντίσελντορφ νίκησε 2-1 το Ανόβερο.

Αναλυτικά η 34η αγωνιστική

Σάββατο 18/05
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 5-1
(4’ Κομάν, 53’ Αλάμπα, 58’ Σάντσες, 72’ Ριμπερί, 78’ Ρόμπεν - 50’ Αλέ)

Σάλκε-Στουτγκάρδη 0-0

Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 0-2
(45’ Σάντσο, 54’ Ρόις)

Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 1-5
(34’ Λαζάρο - 28’ Χάβερτζ, 38’, 72’, 88’ Αλάριο, 54’ Μπραντ)

Βέρντερ Βρέμης-Λειψία 2-1
(36’ πεν. Ρασίτσα, 88’ Πιζάρο- 86’ Μουκιέλε)

Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη 5-1
(7’ Τερατσίνο, 34’ Βάλντσμιντ, 54’, 56’Πέτερσεν, 61’ Γκριφό - 69’ Λόβεν)

Μάιντς-Χόφενχαϊμ 4-2
(66’ πεν. Μπροσίνσκι, 83’, 90’ Μποέτιους, 90+3’ Ματέτα - 12’ Μπελφοντίλ, 34’ Κράμαριτς)

Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 8-1
(21’, 37’, 55’ Βέγκχορστ, 42’ Νοκ, 57’ Γκίντσεκ, 60’ Ρετσμπετσάι, 85’ Μπρεκάλο, 89’ αυτ. Ντάνσο - 82’ Σίμπερ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Ανόβερο 2-1
(56’ Χένινγκς, 60’ Κάραμαν - 78’ Μίλερ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x