Γενικά

Πελέ: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Μαραντόνα με τον Μέσι»

Με ιδιαίτερα… καυστικό τρόπο αναφέρθηκε ο Πελέ για τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα.

Οι συζητήσεις γύρω από το… αιώνιο θέμα του ποδοσφαίρου δίνουν και παίρνουν ανάμεσα στους φιλάθλους, με τις απόψεις για τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών να διίστανται.

Οι νεότεροι θα υποστηρίξουν θερμά τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ οι πιο… παλιοί θα προτιμήσουν τα ιερά «τέρατα» του παρελθόντος τους Μαραντόνα, Πελέ και Κρόιφ.

Θέση σε όλο αυτό δεν θα μπορούσαν να μην πάρουν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες δηλώσεις του Πελέ, στις οποίες μεταξύ άλλων μίλησε και για τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα.

Το «μαύρο διαμάντι» αναφέρθηκε με κάπως υποτιμητικό τρόπο προς τον 31χρονο επιθετικό, τονίζοντας πως είναι ένας μονοδιάστατος ποδοσφαιριστής και πως ο Μαραντόνα ήταν πολύ καλύτερος.

«Αν με ρωτάς αν ο Μαραντόνα ήταν καλύτερος παίκτης από τον Μέσι; Ναι, ήταν πολύ καλύτερος. Και οι Φραντς Μπεκενμπάουερ και Γιόχαν Κρόιφ ήταν επίσης καλύτεροι. Ήταν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές» ανέφερε αρχικά ο 78χρονος «θρύλος» της Βραζιλίας και συμπλήρωσε: «Πώς μπορείς να συγκρίνεις κάποιον που είναι καλός με το κεφάλι και σουτάρει με τα δύο πόδια, με κάποιον άλλον που χρησιμοποιεί μόνο το ένα πόδι, έχει μία δεξιότητα και δεν μπορεί να απειλήσει με το κεφάλι;»

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x