Champions League

Πέλκας: «Θα κριθεί στις λεπτομέρειες, πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε σχέση με τη Βασιλεία»

Μεγάλη «μάχη» ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Σπαρτάκ περιμένει ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος τόνισε ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» πρέπει να εμφανιστεί ανώτερος σε σχέση με τη Βασιλεία για να προκριθεί.

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στις αναμετρήσεις με τη Βασιλεία και με δύο νίκες προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά ο Δημήτρης Πέλκας τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη κόντρα στη Σπαρτάκ για να προκριθεί στα play off.

«Θα κριθεί στις λεπτομέρειες», σχολίασε ο διεθνής μεσοεπιθετικός για την αναμέτρηση της Τετάρτης (08/08, 20:00) στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο «δικέφαλος του Βορρά».

Αναλυτικά μίλησε για:

-την παρουσία του ΠΑΟΚ κόντρα στη Βασιλεία και την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και το τι κέρδισε ο ίδιος: «Από κάθε παιχνίδι έχω μάθε έχω μάθει να κερδίζω πολλά πράγματα. Φανήκαμε πολύ έτοιμοι, είχαμε την ίδια χημεία με πέρυσι, σταθήκαμε πάρα πολύ καλά. Καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση ώστε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Όσο κερδίζεις ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση, σημασία έχει να κοιτάς το επόμενο παιχνίδι και το μυαλό μας είναι στο ματς με τη Σπαρτάκ».

-το αν έφυγε βάρος την εξασφάλιση παρουσίας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, λόγω της περυσινής αποτυχίας: «Μετά τον περυσινό αποκλεισμό, στόχος ήταν να παίξουμε σίγουρα στην Ευρώπη, τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τη Σπαρτάκ, θέλουμε να κοιτάμε αγώνα με αγώνα. Η επιστροφή σε ομίλους μας δίνει χαρά».

-τις σκέψεις που κάνει για τα play off του Champions League: «Προσωπικά κι από τη φιλοσοφία του προπονητή έχουμε ως στόχο το επόμενο ματς. Προς το παρόν κοιτάμε μόνο την Σπαρτάκ και θα κάνω ότι είναι δυνατό για να περάσουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που μας ζητάει ο προπονητής. Έχουμε ακόμη για να σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο».

-το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί: «Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι για να περάσουμε στην επόμενη φάση, διότι όσο κυλάει η διοργάνωση γίνονται και πιο δύσκολα τα παιχνίδια. Εμείς καταφέραμε να κάνουμε να φαίνεται αδύναμη η Βασιλεία. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες το αυριανό παιχνίδι».

-το τι πρέπει να κάνει ο ίδιος: «Δεν ξέρουμε την ενδεκάδα, δεν ξέρω αν θα παίξω. Εγώ είμαι πανέτοιμος και αυτό το βγάζεις μέσα από τις προπονήσεις. Το τι θα χρειαστεί να κάνω, δεν μπορώ να το αποκαλύψω, είναι μυστικό του προπονητή και θα κάνω ό,τι μου πει αν παίξω».

-το αν είναι πιο έτοιμη η Σπαρτάκ: «Δεν νομίζω ότι έχουν περισσότερους αγώνες, διότι παίξαμε κι εμείς στην Ευρώπη. Ο βαθμός ετοιμότητας είναι ίδιος, πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι, να δώσουμε στο γήπεδο ό,τι έχουμε, ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κι αυτό το εμπόδιο».

-το γεγονός ότι φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις ψηλά, το δύσκολο είναι να παραμείνεις εκεί. Εγώ από μικρό παιδί είχα αυτό το όνειρο και θα κάνω τα πάντα για να δείχνω ότι αξίζω να το φοράω το περιβραχιόνιο. Όσον αφορά στον Αντρέ, θα παίξω κι εγώ για τον Αντρέ, όλη η ομάδα θα το κάνει. Είμαστε μία οικογένεια, ο ένας παίζει για τον άλλον και αυτό θα κάνουμε κι αύριο».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x