Ελλάδα

«Πέρασε» κατά πλειοψηφία ο νόμος για τα στημένα, τη βία και τις θητείες των Δ.Σ. των ομοσπονδιών

Το πρώτο αθλητικό νομοσχέδιο επί θητείας Αυγενάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Παρασκευής (15/11).

Νόμο του κράτους αποτελεί από το βράδυ της Παρασκευής (15/11) και έπειτα από δεκάωρη διαδικασία, το νομοσχέδιο του υφυπουργείου Αθλητισμού που φέρει τον τίτλο: «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ, κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις».

Επί της αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από Ν.Δ., Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση και καταψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, ενώ επί του συνόλου, ψηφίστηκε από Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής, καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και «παρών» ψήφισαν Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25. Επί των άρθρων κάθε κόμμα εξέφρασε απόψεις, ενώ ειδικά για το άρθρο που αφορά τα όρια στις θητείες των μελών των Δ.Σ. των ομοσπονδιών, «πέρασε» μόνο με τις ψήφους της Ν.Δ.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές-βελτιώσεις του αθλητικού νομοσχεδίου, στα άρθρα που αφορούν τις θητείες και τα όρια ηλικίας στα μέλη των ομοσπονδιών, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x