Stoiximan Super League

Πέρασε… χαλαρά και με Τόνσο από τα Χανιά ο Αστέρας!

Αποδείξεις δεν ανήκει στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας έδωσε ο Αστέρας, αφού με ηγέτη τον Τόνσο (2 ασίστ), επικράτησε του Πλατανιά (0-3), καταστρέφοντας το ντεμπούτο του Ρόκα στους Κρητικούς.

Στα χαρτιά αποτελούσε ένα… ντέρμπι ουραγών, ωστόσο η ουσία αποδείχθηκε και εντός αγωνιστικού χώρου.

Χωρίς καν να φορτσάρει και με έναν εκπληκτικό Τόνσο να κάνει τα… πάντα στον αγωνιστικό χώρο στη δημιουργία του Αστέρα Τρίπολης, οι Αρκάδες πέρασαν… αέρα από τα Χανιά, επικρατώντας του Πλατανιά 3-0, στο ντεμπούτο του Μάνουελ Ρόκα στον πάγκο των Κρητικών.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 11’, όταν ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έβγαλε την κάθετη στον Γκοντό και εκείνος με πλασέ κάτω από τα πόδια του Κοκκαλά άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες και τελικά πέτυχαν το δεύτερο γκολ που έκρινε και την τελική έκβαση της αναμέτρησης στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, με την κεφαλιά του Πασαλίδη από εκτέλεση φάουλ του Τόνσο.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 72’ με τον Μανιά που μπήκε ως αλλαγή να εκμεταλλεύεται την έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Τσιλιανίδη και να κάνει το 3-0 με ένα απλό τσίμπημα της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από την ευρεία νίκη των Αρκάδων στα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Μπορεί οι τελευταίες εξελίξεις στο «στρατόπεδο» του Πλατανιά να περίμενε κανείς να φέρουν συσπείρωση και πάθος στους Κρητικούς, αλλά εντός αγωνιστικού χώρου, ο Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε την ποιότητα και την ανωτερότητά του σε κάθε γραμμή και μάλιστα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Με ηγέτη τον Μαρτίν Τόνσο που ξεκινούσε κάθε δημιουργία των φιλοξενούμενων και έδινε το ρυθμό, μόλις στο 11’ οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ, με τον Γκοντό να δικαιώνει την επιλογή του Παντελίδη να τον εμπιστευθεί ως βασικό στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντινός με τρομερή κάθετη βρήκε την κίνηση του επιθετικού και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ κάτω από τα πόδια του Κοκκαλά άνοιξε το σκορ.

Με τον ίδιο χαλαρό ρυθμό ο Αστέρας κρατούσε την μπάλα και ανάλογα τις ορέξεις του Τόνσο έφτανε στην περιοχή του Πλατανιά, με τον Αργεντινό να φτάνει κοντά στο γκολ στο 30’, όταν έπιασε ένα ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 40’ από δική του εκτέλεση κόρνερ, η κεφαλιά του Ιγκλέσιας αποκρούστηκε από τον Κοκκαλά.

Τελικά, το γκολ που έβαλε τέλος στο ενδιαφέρον του αγώνα πέτυχε ο Πασαλίδης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον πρώην μεσοεπιθετικό του Ατρόμητου να βγάζει μπαλιά «πάρε-βάλε» για το κεφάλι του νεαρού κεντρικού αμυντικού.

Αυτό το τέρμα απογοήτευσε πλήρως τους γηπεδούχους, που μπορεί στα πρώτα λεπτά να έδειξαν σφυγμό προσπαθώντας να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, αλλά δεν υπήρχε ο τρόπος να γίνει αυτό.

Αντίθετα, τον τρόπο είχε ο Αστέρας στο 72’, όταν ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε χαμηλά το κόρνερ και ο Μανιάς με τσίμπημα της μπάλας την έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα των Κρητικών για το τελικό 3-0.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (46' Ντεβέσα), Κοροβέσης, Στάθης, Πατράλης, Δημούτσος (81' Στανισάβλιεβιτς), Μπούντνικ, Ενσικουλού (73' Γκρζέλτσακ), Ντικαμονά, Στάμου

Πάγκος: Κασωτάκης, Παπανικολάου, Καρυπίδης, Κρος

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης – Ιγκόρ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης – Μουνάφο, Ιγκλέσιας – Καλτσάς (82' Τσουκαλάς), Τόνσο (89' Σελίν), Τσιλιανίδης – Γκοντό (69' Μανιάς)

Πάγκος: Τσίφτσης, Κώτσιρας, Δουβίκας, Μπέρτος

Το Live της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Α’ βοηθός: Iωάννης Κοντιζάς
Β’ βοηθός: Παντελής Σπυρόπουλος
4ος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x