Europa League

«Ένα γκολ και θα έρθει το επόμενο»

Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει πρώτος στο αυριανό ματς με την Ντνίπρο για τη φάση των «32» του Europa League,ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, όπως δήλωσε ο Βίτορ Περέιρα.

Στην παραδοχή ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που θα ήθελε και ο ίδιος για να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλουν και οι οπαδοί του προχώρησε ο Βίτορ Περέιρα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού αγώνα με την Ντνίπρο για τη φάση των «32» του Europa League.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για το αυριανό ματς, λέγοντας πως πρέπει «να βάλουμε το πρώτο γκολ, με οργανωμένο παιχνίδι και να είμαστε καλύτεροι σε όσα τα επίπεδα, να κάνουμε ένα παιχνίδι στο δικό μας μέτρο και έτσι θα έρθει και το επόμενο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 46χρονος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου

Για την τακτική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι με την Ντνίπρο: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε το πρώτο γκολ και μετά θα έρθουν και τα άλλα. Το επίπεδό μας πρέπει να είναι πολύ ανώτερο και να ξεπεράσουμε το επίπεδο της Ντνίπρο σε όλα τα επίπεδα. Να βάλουμε το πρώτο γκολ, με οργανωμένο παιχνίδι και να είμαστε καλύτεροι σε όσα τα επίπεδα, να κάνουμε ένα παιχνίδι στο δικό μας μέτρο και έτσι θα έρθει και το επόμενο. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα σε κλειστές άμυνες όχι μόνο εμείς, και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να βρουν λύση.

Είμαστε επαγγελματίες, γνωρίζουμε ότι δεν μπορείς πάντα να νικάς. Στον Ολυμπιακό αυτό συμβαίνει δύσκολο να το δεχτούμε αλλά το δεχόμαστε γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το καλύτερο είναι να δουλέψεις και να το ξεπεράσεις αλλά δεν έχουμε τον χρόνο. Έχουμε όμως τη δυνατότητα να δουλέψουμε με εικόνες και θεωρία και αυτό κάνουμε για αυτό το ματς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε με προσωπικότητα και θάρρος και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε 90΄λεπτά για να πετύχουμε δύο γκολ. Δεν μας πειράζει αν γίνει στα πρώτα δέκα λεπτά ή στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να το κάνουμε με τον δικό μας οργανωμένο τρόπο
».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο της ομάδας εν όψει της αυριανής αναμέτρησης:

«Για κάθε ομάδα και κάθε προπονητή και σύλλογο ένα ευρωπαϊκό ματς είναι μία μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση. Ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει πως εκτός από μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα ότι έχει στην Ευρώπη. Θέλουμε να το δείξουμε αύριο. Να δείξουμε πως αξίζουμε να είμαστε σε αυτήν την διοργάνωση. Να παίξει με θέληση, με θάρρος και με αυτοπεποίθηση και να δείξει πως θέλει να προχωρήσει. Το μεγάλο όνομα δεν αρκεί για την πρόκριση. Με ένα οργανωμένο παιχνίδι και την αυτοπεποίθηση που έχει».

Για τα αυτογκόλ που δέχεται ο Ολυμπιακός και τα λάθη που υπάρχουν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας:

«Ακόμα μία φορά θα επαναλάβω κάτι που έχω ξαναπεί. Τα συνεχόμενα ματς δεν μας επιτρέπουν να δουλέψουμε. Και όταν λέω δουλειά εννοώ στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχουμε τον χρόνο. Και έχουμε την επιλογή να δουλεύουμε και να μην μπορούν μετά οι παίκτες μας ή να κάνουμε αποκατάσταση οι παίκτες στην προπόνηση. Τα λάθη γίνονται είτε από κούραση και επειδή είναι φορτωμένοι οι παίκτες μας είτε επειδή ο αντίπαλος μας αναγκάζει να τα κάνουμε».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τα λάθη που έκανε η ομάδα του:

«Δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τα λάθη μας. Δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλές μεταβιβάσεις της μπάλας. Στο Β' μέρος σε 4 λεπτά δεχθήκαμε δύο γκολ. Δεν θα δικαιολογήσω τα λάθη. Έγιναν και δεχθήκαμε τα γκολ, όμως είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Ο μόνος τρόπος είναι να μην γίνονται τα λάθη αυτά είναι να δουλεύεις. Εάν είχαμε μία εβδομάδα να δουλέψουμε. Με τη Ντνίπρο βάλαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε και δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι. Οι συνθήκες θα ήταν πολύ διαφορετικές τώρα και δεν θα βάζαμε τρία γκολ. Τα λάθη οφείλονται στην έλλειψη ξεκούρασης και στο πως δεν μπορούμε να δουλέψουμε στον χρόνο που θα θέλαμε».

Για την πίεση που ασκείται στον ίδιο για τα αποτελέσματα και τις νίκες που πρέπει να παίρνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας:

«Προσωπικά βλέπω κάθε ματς και κάθε πρόκληση και νέα ευκαιρία για να αλλάξει την κατάσταση. Έχω την εμπειρία να παραδεχθώ πως δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλω. Θέλω περισσότερο πρέσινγκ, πιο γρήγορο ποδόσφαιρο και καλύτερη ανάπτυξη. Είναι αδύνατο να συμβεί. Δεν έχω χρόνο να προετοιμάσω την ομάδα και να κάνω και αποκατάσταση. Να φανταστείτε πως παίξαμε με Παναθηναϊκό μετά είχε αποκατάσταση την Δευτέρα και την Τρίτη είχε ξανά το ίδιο και μετά σήμερα προπόνηση. Εάν ήθελα να δουλέψω τα πάντα οι παίκτες θα ήταν αύριο νεκροί από την κούραση και δεν έβγαζαν τα 90 λεπτά. Θέλουμε να πούμε πως εάν ο κόσμος περιμένει μία ομάδα με συνεχές πρέσινγκ και να πιέζει τον αντίπαλο δεν θα το δει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με ποιότητα και οργάνωση σε όλες τις γραμμές και να βάλουμε ένα γκολ γρήγορα. Αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x