Europa League

Περίπατος και… κορυφή για Γάνδη, «αυτοκτόνησε» η Σεντ Ετιέν!

Η Βόλφσμπουργκ προηγήθηκε, αλλά η Γάνδη… επέστρεψε και με το 1-3 πέρασε στην πρώτη θέση του γκρουπ. Έχασε έδαφος για την πρόκριση η Σεντ Ετιέν που κέρδιζε 2-0 αλλά ήρθε ισόπαλη με την Ολεξαντρίγια!

Μόνη πρώτη είναι πλέον στον δέκατο όμιλο του φετινού Europa League η Γάνδη, μετά το «διπλό» με… ανατροπή που έκανε μέσα στο Βόλφσμπουργκ επί της τοπικής ομάδας, με 3-1.

Οι «λύκοι» ξεκίνησαν αρκετά καλύτερα στο ματς, πίεσαν από νωρίς για ένα γκολ και το πέτυχαν στο 20ο λεπτό. Όταν, από σέντρα του Γουίλιαμ από δεξιά και κεφαλιά του Άρνολντ, η μπάλα βρήκε στην… πλάτη του και «στρώθηκε» στον Ζοάο Βίκτορ, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Καμίνσκι, για το 1-0!

Αμέσως μετά, η Βόλφσμπουργκ οπισθοχώρησε ελαφρώς, δίνοντας χώρο στους Βέλγους, οι οποίοι ωστόσο αποδείχθηκαν ακίνδυνοι στις λιγοστές φορές που επισκέφτηκαν τα αντίπαλα καρέ.

Ωστόσο, στην επανάληψη, με άκρως πειστική εμφάνιση και φοβερά γκολ, ήρθε η ολική επαναφορά από πλευράς Γάνδης, η οποία έφερε σε πρώτη φάση το ματς στα ίσα στο 50’ με ένα εκπληκτικό βολέ πάνω στην κίνηση από τον Γιάρεμτσουκ, μετά από κεφαλιά απομάκρυνση του Μπρούμα!

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο 62ο λεπτό, με τον Ζοάο Βίκτορ να την σπαταλάει όμως, ενώ στη συνέχεια… παρέδωσαν πνεύμα. Τρία λεπτά αργότερα και από εκτέλεση κόρνερ, ο Οτζίτζα Οφόε έφερε τη μπάλα στην περιοχή και ο Ντεπουάτρ με ένα ακόμα δυνατό σουτ, έκανε το 1-2!

Οι παίκτες της Βόλφσμπουργκ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 74’ για ανατροπή του Στέφεν και μετά από δύο λεπτά δέχθηκαν και τρίτο τέρμα… Καθώς ο Πέρβαν έκανε κακή έξοδο, ο Γκιλαβογκί δεν έδιωξε σωστά και ο Λούστιγκ «σέρβιρε» για το κεφάλι του Ενγκαντέ, ο οποίος πέτυχε το 1-3 για τους φιλοξενούμενους.

Η γερμανική ομάδα αύξησε την πίεσή της στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, αλλά η προσπάθεια του Γκιλαβογκί στο 78’ κατέληξε κόρνερ, ενώ ο Οτζίτζα Οφόε έδιωξε την κεφαλιά του Γουίλιαμ πάνω στη γραμμή στο επόμενο λεπτό, ενώ και μετά το τρίτο κόρνερ Βέγκχορστ και Ενμεχά απέτυχαν να σκοράρουν και να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα…

Στο άλλο σημερινό ματς του ομίλου, Ολεξαντρίγια και Σεντ Ετιέν ήρθαν ισόπαλες με 2-2, για την τέταρτη αγωνιστική, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις ενός επεισοδιακού, όπως αποδείχθηκε, αγώνα!

Οι «στεφανουά» προηγήθηκαν με διαφορά δύο τερμάτων, χάρη σε πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Καζρί πριν ακόμα συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού, μετά από ωραία ατομική ενέργεια.

Ενώ από ασίστ του Μπουανγκά, ο Καμαρά βγήκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και παρότι ενοχλήθηκε από αμυντικό, δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον επερχόμενο Πανκίφ, διπλασιάζοντας τα γκολ της Σεντ Ετιέν, μπαίνοντας το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης!

Κι ενώ όλα έδειχναν, λοιπόν, «διπλό» της Σεντ Ετιέν, ήρθαν δύο γκολ μέσα σε διάστημα επτά λεπτών από πλευράς γηπεδούχων, με τον Μπεζμπορόντκο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και να νικάει τον Ρουφιέ από κοντά, που βρήκε την μπάλα, αλλά δεν απεσώβησε το 1-2 στο 84’.

Με τον Ζαντεράκα -που όπως και ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Ολεξαντρίγια είχε μπει ως αλλαγή στο ματς- να έρχεται και με σουτ από το ύψος του πέναλτι μπροστά από αρκετούς παίκτες να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Βόλφσμπουργκ-Γάνδη 1-3
(20’ Βίκτορ-50’ Γιάρεμτσουκ, 65’ Ντεπουάτρ, 76’ Ενγκαντέ)

Ολεξαντρίγια-Σεντ Ετιέν 2-2
(84’ Μπεζμπορόντκο, 90’+1΄Ζαντεράκα-24’ πεν. Καζρί, 72’ Καμαρά)

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:
1. Γάνδη (9-6) 8
2. Βόλφσμπουργκ (7-7) 5
3. Σεντ Ετιέν (6-7) 3
4. Ολεξαντρίγια (5-7) 3

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:
Σεντ Ετιέν-Γάνδη (28/11)
Ολεξάντριγια-Βόλφσμπουργκ (28/11)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x