Champions League

Πρώτη και… καμαρωτή στους «16» η Πόρτο

«Καπάρωσε» την 1η θέση του 4ου ομίλου η Πόρτο, η οποία επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Σάλκε, που προκρίθηκε και εκείνη στην επόμενη φάση του Champions League.

Πόρτο για μεγάλα πράγματα, «πάτησε» τη Σάλκε (3-1 εντός έδρας), πανηγύρισε την 9η συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις και παράλληλα εξασφάλισε την πρωτιά του 4ου ομίλου του Champions League! Η ομάδα του Κονσεϊσάο ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά αγχώθηκε προς το φινάλε.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «δράκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Γερμανών.

Αυτό που δεν κατάφεραν να πετύχουν οι γηπεδούχοι σε ένα ολόκληρο 45λεπτο, το πέτυχαν δύο φορές σε διάστημα 3 λεπτών. Πιο συγκεκριμένα, στο 52’ ο Μιλιτάο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ 3 λεπτά αργότερα ήρθε ο Κορόνα να ολοκληρώσει ιδανικά τη συνεργασία του με τον Μπραχίμι και να «γράψει» το 2-0.

Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό και την κατάσταση, ενώ στο 60’ ο Φελίπε έφτασε κοντά στο 3-0, όμως τον σταμάτησε το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι, αλλά μείωσαν στο 89’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπενταλέμπ και ξαναμπήκαν στο ματς.

Εντούτοις, οι παίκτες του Κονσεϊσάο δεν πτοήθηκαν και στο 94’ ήρθε το 3-1, με τον Μαρεγκά να πλασάρει εξαιρετικά τον τερματοφύλακα των Γερμανών. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Πόρτο εξασφάλισε την 1η θέση του γκρουπ, ενώ ως δεύτερη θα προκριθεί η Σάλκε, αφού νωρίτερα η Λοκομοτίβ Μόσχας επικράτησε της Γαλατασαράι.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου:

Λοκομοτίβ Μόσχας – Γαλατασαράι 2-0
(43’ αυτ. Ντονκ, 54’ Ιγκνατίεβ)

Πόρτο – Σάλκε 3-1
(52’ Μιλιτάο, 55’ Κορόνα, 94’ Μαρεγκά – 89’ Μπενταλέμπ)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

1. Πόρτο 13 (12-4)

2. Σάλκε 8 (5-4)

3. Γαλατασαράι 4 (3-5)

4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-11)

Η τελευταία αγωνιστική (11/12)

Σάλκε-Λοκομοτίβ Μόσχας
Γαλατασαράι-Πόρτο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x