Europa League

«Πέταξε» στους «8» με Γιόβιτς η... άχαστη Άιντραχτ

Με τον Γιόβιτς να σκοράρει για έβδομη φορά στο Europa League, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κέρδισε 1-0 την Ίντερ παρουσία 15.000 φίλων της στο Μιλάνο και πέρασε, ούσα αήττητη για 14ο σερί ευρωπαϊκό ματς!

Η Άιντραχτ Φρανφκούρτης κέρδισε και τα πέντε προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς στα οποία σκόραρε ο Γιόβιτς... Αυτό συνέβη και σήμερα, απέναντι στην Ίντερ και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς, πέρασε στα προημιτελικά του φετινού Europa League, ακόμα και χωρίς τον τιμωρημένο Άντι Χιούτερ στον πάγκο της.

Με τους νικητές να «τρέχουν» ένα αήττητο σερί 14 αγώνων στην διοργάνωση και τους ηττημένους να μετρούν τον τρίτο συνεχόμενο αποκλεισμό τους στη φάση των «16» του Europa League!

Συνολικά καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, οι «αετοί» έδειξαν από νωρίς τις… διαθέσεις τους και μόλις στο 3΄ο Κόστιτς έκανε το δυνατό σουτ από τα αριστερά, ο Χαντάνοβιτς έδιωξε με δυσκολία, ο Αλέ πήρε το… ριμπάουντ, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, σουτάροντας από τα έξι μέτρα.

Ωστόσο, τρία λεπτά μετά ήρθε το… πολυπόθητο 0-1 για την Άιντραχτ, καθώς ο Γιόβιτς εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Ντε Φράι και με πολύ έξυπνη «λόμπα» πέρασε τη μπάλα πάνω από τον ανήμπορο ν’ αντιδράσει Χαντάνοβιτς!

Η Άιντραχτ σκόραρε ξανά, στο 27ο λεπτό, με το τέρμα του Αλέ ωστόσο να ακυρώνεται σωστά, καθώς ο Γάλλος επιθετικός ήταν οφσάιντ, ενώ ο Γκατσίνοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Χαντάνοβιτς στο 39’, με τον τερματοφύλακα της Ίντερ να αποκρούει εντυπωσιακά, διατηρώντας το 0-1…

Όσο για τους «νερατζούρι»; Λίγα πράγματα, με τις απουσίες των Ικάρντι και Μαρτίνες να φαντάζουν… τεράστιες και την καλύτερη προσπάθειά τους να καταγράφεται στο 44ο λεπτό. Με το σουτ του Πέρισιτς να αλλάζει πορεία αλλά τον Τραπ να μην αιφνιδιάζεται.

inner

Στο δεύτερο 45λεπτο, η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε από την πλευρά της ομάδας από την Φρανκφούρτη, με τον Αλέ να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει από θέση μέσα αριστερά και τον Χαντάνοβιτς να διώχνει με τα πόδια, στο 55’.

Η Ίντερ άλλαξε το σύστημά της από 4-2-3-1 σε 3-4-3, προσπάθησε να επιτεθεί με περισσότερους παίκτες για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά παράλληλα άφηνε και περισσότερους χώρους…

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να απειλήσει δύο φορές, με ισάριθμα σουτ του Πολιτάνο στο 60’ καις το 66’, αλλά ταυτόχρονα να δεχθεί και δύο επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ της, με τον Γιόβιτς στο 61ο και τον Κόστιτς στο 65ο λεπτό να μην μπορούν να σκοράρουν.

Ο Σκρίνιαρ στο 71’ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να δει τη μπάλα να χτυπάει πάνω στον Χασέμπε και να περνάει κόρνερ, οι ιδέες έλειπαν, οι δυνάμεις στέρευαν και κάπως έτσι το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Αφού και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χαντάνοβιτς έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά-ψαράκι του Γιόβιτς, αλλά και το δυνατό σουτ του Κόστις στο 94'. Με τους περίπου 15.000 οπαδούς της Άιντραχτ να ξεσπούν σε πανηγύρια στις κερκίδες του «Τζουζέπε Μεάτσα» για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας της αγαπημένης τους ομάδας!



Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x