Κύπελλο Ελλάδας

Πήρε φόρα και καθάρισε την ΑΕΛ ο Πανιώνιος!

Αρχίζει να παίρνει τα πάνω του ο Πανιώνιος! Με φόρα από την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, οι «κυανέρυθροι» καθάρισαν 2-0 την ΑΕΛ και μπήκαν με το δεξί στου ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπορεί να άργησε, αλλά σταδιακά δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του ο Πανιώνιος.

Παρόλο που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ και ξεκίνησε νικηφόρα στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με καλή ψυχολογία έπειτα από το πρώτο τρίποντο στη Σούπερ Λίγκα επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, οι «κυανέρυθροι» στρίμωξαν στο ξεκίνημα τους φιλοξενούμενους.

Εκμεταλλεύτηκαν γρήγορα λοιπόν την υπεροχή τους, όταν ο Σπιριντόνοβιτς έκανε όμορφη ατομική ενέργεια από αριστερά και την τελείωσε με φαλτσαριστό πλασέ στην απέναντι γωνία του Κρίστινσον.

Κι αφού ο σκόρερ του Πανιωνίου άγγιξε και το δεύτερο γκολ με πλασέ στο δοκάρι (27’), το παιχνίδι ήρθε ακόμα περισσότερο στα μέτρα των γηπεδούχων μετά την αποβολή του Μόρσι στο 50’ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα).

Παρόλα αυτά όμως η ΑΕΛ δεν παραδόθηκε. Βγήκε μπροστά και απείλησε ευθέως με την ισοφάριση. Ωστόσο, οι Μπαργκάν και Σαχίτι σπατάλησαν τις καλές ευκαιρίες που τους δόθηκαν, ο Γκόλιας σημάδεψε το δοκάρι στο 84’ και λίγο αργότερα ήρθε η… χαριστική βολή.

Γιατί ο Μασούρας πρόλαβε την έξοδο του Κρίστινσον στο 89’ και πλασάροντας από πάνω του, υπέγραψε οριστικά πλέον την πρώτη νίκη του Πανιωνίου στο Κύπελλο.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Πίρις, Οικονομίδης, Κεϊτά, Μανθάτης, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι

ΑΕΛ(Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Σαχίτι, Γρομητσάρης, Μόρας, Τριποτσέρης, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Ακόστα, Αμπντάλα, Λεοζίνιο, Μιλοσάβλιεβιτς

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Ηρόδοτος-Απόλλων Πόντου 0-1
(58’ Δημητριάδης)

Πανιώνιος-ΑΕΛ 2-0
(17’ Σπιριντόνοβιτς, 89’ Μασούρας)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Πανιώνιος 3 (2-0)
Απόλλων Πόντου 3 (1-0)
Ηρόδοτος 0 (0-1)
ΑΕΛ 0 (0-2)

Η επόμενη αγωνιστική

Απόλλων Πόντου-Πανιώνιος
ΑΕΛ-Ηρόδοτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x