Κύπρος

Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε και το εμπόδιο της ΑΕΛ, νικώντας την με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μοράις, για να ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από τους διώκτες του. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ντέρμπι οι δύο ομάδες.

«Απόδραση» από το «Τσίρειο» με «διπλό» για τον ΑΠΟΕΛ, με την ομάδα της Λευκωσίας να κερδίζει με 1-0 την ΑΕΛ και να γίνεται «αφεντικό» στη μάχη του τίτλου, αφού ξέφυγε τέσσερις βαθμούς πλέον από τη σημερινή της αντίπαλο αλλά και τον συντοπίτη της, Απόλλωνα Λεμεσού.

Το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος ήταν άκρως επεισοδιακό. Περιελάμβανε δύο κόκκινες κάρτες, μια εναντίον των γηπεδούχων, με τον Τεϊξέρα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στο 58’ και μια εναντίον των φιλοξενούμενων, την οποία είδε ο Νικολάου στο 77ο λεπτό!

Ενώ κρίθηκε από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νούνο Μοράις, στο 59’, μετά το χέρι εντός περιοχής που έκανε ο Τεϊξέρα και το οποίο μετατράπηκε σε γκολ, το 10ο συγκεκριμένα στο φετινό πρωτάθλημα, από τον αρχηγό του ΑΠΟΕΛ…

Στα άλλα σημερινά παιχνίδια, η Ανόρθωση επιβλήθηκε 2-0 της Ένωσης Παραλιμνίου και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η «κυρία» προηγήθηκε με γκολ από τα… αποδυτήρια, με τον Κατσαράβα να σκοράρει μόλις στο 2ο λεπτό, για να έρθει ο -παλιός μας γνώριμος από την θητεία του στον Παναθηναϊκό- Πράνιτς και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, να «κλειδώσει» το «τρίποντο».

Ενώ, σε ένα… χορταστικό παιχνίδι, Αλκή και Πάφος ήρθαν ισόπαλες με σκορ 3-3, με τους ουραγούς της βαθμολογίας φιλοξενούμενους να προηγούνται, τους γηπεδούχους να το «γυρίζουν», για να έρθει το 2-3 και ακολούθως η ισοφάριση δια ποδός Φλόρες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, μαζί με τον ένα βαθμό!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής
Σάββατο (19/01)

Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα 3-1
(58’, 65’ Κολοβός, 72’ Ραμίρεζ-69’ Τιάγκο)

Ερμής Αραδίππου-Απόλλων Λεμεσού 0-3
(6’ Ζελάγια, 42’ Σαρδινέρο, 90’ Καραγιόλ)

Κυριακή (20/01)
ΑΕΛ Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ 0-1
(59’ πεν. Μοράις)

Αλκή-Πάφος 3-3
(35’, 40’ Σπόλιαριτς, 90’+3’ Φλόρες-32’ Ανγκούλο, 44’ Κάρο, 76’ Κουλς)

Ανόρθωση-Ένωση Παραλιμνίου 2-0
(2’ Κατσαράβα, 61’ πεν. Πράνιτς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x