Κύπρος

Πήρε το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ Λάρνακας!

Η ΑΕΚ Λάρνακας, με το πανέμορφο γκολ του Φλοριάν, πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (1-0) για την δέκατη αγωνιστική του Κυπριακού πρωταθλήματος. Πάτησε κορυφή ο Απόλλων Λεμεσού!

Η ομάδα του Άντονι Ιραόλα αναδείχθηκε νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι, επικρατώντας με 1-0 του ΑΠΟΕΛ, με το όμορφο γκολ του Φλοριάν. Με μια μεστή εμφάνιση οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πήραν το τρίποντο, χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στους 19 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΚ(σε οκτώ αγωνιστικές) που παραμένει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ παρέμεινε στους 20 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με μεγαλύτερη διάθεση μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ Λάρνακας, θέλοντας από νωρίς να επιβάλει τον ρυθμό της. Παρότι ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή την μπάλας, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και έδειχναν πιο απειλητικοί. Πέντε λεπτά μετά την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, η υπεροχή τους αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ, καθώς ο Φλοριάν με ωραίο γυριστό έκανε το 1-0. Μάλιστα στο 38’ είχαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Τρισκόφσκι ωστόσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο 45λεπτο δεν άλλαξε πολύ η εικόνα του παιχνιδιού, με την ομάδα του Πάολο Τραμεζάνι να ψάχνει μεν την ισοφάριση αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τόνιο. Οι «κιτρινοπράσινοι» κατάφεραν και διαχειρίστηκαν πολύ σωστά αυτό το υπέρ τους σκορ, πανηγυρίζοντας έτσι ένα μεγάλο τρίποντο.



Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Απόλλων Λεμεσού επικράτησε 3-0 της ουραγού Άλκης Ορόκλινης και ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «γαλανόλευκους» ήταν ο γνωστός μας από το πέρασμα του στον ΠΑΟΚ, Φακούντο Περέιρα που πέτυχε δύο γκολ. Συγκεκριμένα, ο 31χρονος Αργεντινός μέσα σε διάστημα δώδεκα λεπτών έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του (18’ και 30’). Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Φαουπάλα στο 74’, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Αυτή ήταν η έβδομη νίκη για τον Απόλλωνα που έφτασε τους 22 βαθμούς και «συγκατοικεί» πλέον με την ΑΕΛ στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη, η Άλκη παρέμεινε στην τελευταία θέση έχοντας μαζέψει μόλις τέσσερις πόντους μετά από δέκα αγωνιστικές.


Αναλυτικά η 10η αγωνιστική:

Σάββατο 24/11

17:00 ΑΕΚ Λάρνακας-ΑΠΟΕΛ 1-0
(35’ Φλοριάν)

19:00 Απόλλων Λεμεσού-Άλκη Ορόκλινη 3-0
(18', 30' Περέιρα, 74' Φαουπάλα)

Κυριακή 25/11

16:00 Πάφος-Παραλίμνι

17:00 Ομόνοια-Ανόρθωση

18:00 Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΛ Λεμεσού

Δευτέρα 26/11

19:00 Ερμής Αραδίππου-Δόξα Κατωκοπιάς

Η επόμενη (11η) αγωνιστική:

Σάββατο 1/12

Αλκή Ορόκλινη-Νέα Σαλαμίνα (17:00)
ΑΕΛ Λεμεσού-Ομόνοια (19:00)

Κυριακή 2/12

Δόξα Κατωκοπιάς-Πάφος (16:00)
Ανόρθωση-Ερμής Αραδίππου (18:00)

Δευτέρα 3/12

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων Λεμεσού (19:00)
Παραλίμνι-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x