Γαλλία

Πήρε τη μάχη των ουραγών η Αμιάν!

Μεγάλης σημασίας νίκη πανηγύρισε η Αμιάν, η οποία πήρε το ντέρμπι των ουραγών της βαθμολογίας, νικώντας με 2-1 στην έδρα της Γκινγκάμπ. Νίκη-ανάσα για Ρεν, 2-0 τη Ντιζόν.

Σε μια… λειψή 17η αγωνιστική στη League 1, αφού αναβλήθηκαν έξι παιχνίδια τα οποία ήταν προγραμματισμένα για το Σαββατοκύριακο λόγω των μεγάλων επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη τη Γαλλία, η Αμιάν επικράτησε 2-1 στην έδρα της Γκινγκάμπ βγαίνοντας έτσι από τη ζώνη του υποβιβασμού και αφήνοντας την αντίπαλό της στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα. Σημαντικό τρίποντο και για τη Ρεν, η οποία νίκησε με 2-0 τη Ντιζόν και απομακρύνθηκε από την «επικίνδυνη ζώνη».

Γκινγκάμπ και Αμιέν ξεκίνησαν το μεταξύ τους παιχνίδι ως οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και δικαιολόγησαν τη θέση τους με την εμφάνισή τους σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ρυθμό και με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Το δεύτερο μισό αποδείχθηκε διαφορετική «υπόθεση», με την Αμιάν να παίρνει το προβάδισμα στο 63’, όταν ο Γκναχορέ σκόραρε από κοντά, μετά από ιδανική ασίστ του Οτέρο. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 70’ με ένα μακρινό σουτ του Ντιντό να κοντράρει σε αμυντικό και αν καταλήγει στα δίχτυα.

Τελικά, η Αμιάν ήταν αυτή που γέλασε τελευταία, με τον Μεντόζα να διαμορφώνει στο 82’, από κοντά το τελικό 2-1. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για τους γηπεδούχους ο Τουράμ.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ρεν, η οποία επιβλήθηκε της Ντιζόν με 2-0 εντός έδρας και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και, αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 69’ με μακρινό σουτ του Μπουριγκό.

Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος (90’), η Ρεν «κλείδωσε» τη νίκη, με τον Μπεν Αρφά να «τελειώνει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια γρήγορη αντεπίθεση.

inner

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Σάββατο 8/12
Γκινγκάμπ-Αμιάν 1-2
(70' Ντιντό - 63' Γκναχορέ, 81' Μεντόζα)

Ρεν-Ντιζόν 2-0
(69' Μπεριγκό, 90' Μπεν Αρφά)

Κυριακή 9/12
Στρασβούργο-Καέν (16:00)
Λιλ-Ρεμς (18:00)

Έχουν αναβληθεί:
Μονακό-Νις
Παρί Σεν Ζερμέν-Μονπελιέ
Ανζέ-Μπορντό
Νιμ-Ναντ
Τουλούζ-Λιόν
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ

Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 14/12
Νις-Σεντ Ετιέν (21:45)

Σάββατο 15/12
Ντιζόν-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Αμιάν-Ανζέ (21:00)
Καέν-Τουλούζ
Ναντ-Μονπελιέ
Ρεμς-Στρασβούργο

Κυριακή 16/12
Λιόν-Μονακό (14:00)
Νιμ-Λιλ (16:00)
Γκινγκάμπ-Ρεν (18:00)
Μαρσέιγ-Μπαροντό (22:00)

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x