Γενικά

Πίσω έκανε η Παλαιστίνη για κυρώσεις στο Ισραήλ

Την απόσυρση του αιτήματος για αποβολή του Ισραήλ από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισαν την τελευταία στιγμή οι Παλαιστίνιοι.

Τελικά δεν έφτασε στα… άκρα την αντιπαράθεσή της ομοσπονδίας της Παλαιστίνης με την αντίστοιχη του Ισραήλ. Οι Άραβες είχαν προαναγγείλει πως θα θέσουν το αίτημα τους για αποβολή των γειτόνων τους από το χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου προς ψήφιση στο συνέδριο της FIFA.

Αιτία στάθηκε το γεγονός πως στο εγχώριο πρωτάθλημα του Ισραήλ συμμετέχουν πέντε ομάδες, οι Μα άλε Αντουμίμ, Αριέλ, Κιριάτ Άρμπα, Μπικ ατ Χαγιαρντέν και Γκιβάτ Ζε εφ, που έχουν την έδρα τους στις κατεχόμενες από τις ισραηλινές δυνάμεις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης.

Μάλιστα, αισθητή έκαναν την παρουσία τους αρκετοί διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την κατάσταση εκτός αλλά εντός του κτιρίου στη Ζυρίχη που διεξάγεται το συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας.





Ωστόσο, την ύστατη στιγμή ο επικεφαλής του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου, Τζαμπρίλ Ρατζούμπ, έκανε… πίσω όμως ζήτησε επίσημα από το βήμα να δημιουργηθεί μία επιτροπή που θα επιληφθεί των προβλημάτων στο ποδόσφαιρο λόγω των κακών σχέσεων των δύο χωρών. Από την πλευρά του ο ομόλογός του από το Ισραήλ, Οφέρ Εϊνί δήλωσε πως είναι καλύτερα τα προβλήματα αυτά να τα επιλύσουν οι πολιτικοί και έδειξε πρόθυμος να λύσουν να συνεργαστούν αρμονικά με την αρωγή της FIFA.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x