Stoiximan Super League

Άφησε υποσχέσεις, «πλήρωσε» το... μπλακ-άουτ ο Παναθηναϊκός

Την ήττα από την Αντβέρπ με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε στο «καλό» του πρώτο ημίχρονο και, με εξαίρεση το «νεκρό» διάστημα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία.

Ήττα με 2-1 από την Αντβέρπ, στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι του επί ολλανδικού εδάφους για τον Παναθηναϊκό, που παρουσιάστηκε αρκετά καλός μετά το 20ο λεπτό στο πρώτο ημίχρονο και ευτύχησε να προηγηθεί με πολύ ωραίο γκολ του Στάικου, αλλά στο ξεκίνημα της επανάληψης «πλήρωσε» τα αμυντικά του κενά και, σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές που ακολούθησαν από πλευράς Γιώργου Δώνη, δεν κατάφερε να… επιστρέψει στο ματς.

Οι «πράσινοι» ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τον πρώτο τους φετινό φιλικό αγώνα, είχαν πολλά τρεξίματα, διάθεση για πίεση... παντού και με μπροστάρη τον Μουνιέ έδειξαν κάποια από τα στοιχεία που θα περιμένουμε από αυτούς τη νέα σεζόν. Απέναντι, μάλιστα, σε μια ομάδα σαφώς πιο έτοιμη από εκείνους, που παράλληλα εκμεταλλεύθηκε τις δεδομένες αδυναμίες τους!

Πέρα και από την ήττα, που σε φιλικά προετοιμασίας άλλωστε ενδιαφέρει το... λιγότερο, αυτό που προβληματίζει τον Δώνη και τους συνεργάτες του είναι αναμφίβολα ο τραυματισμός του Ινσούα, ο οποίος αποχώρησε «λαβωμένος» από τον αγωνιστικό χώρο>...

Το ματς:

Δύο εικόνες είχε το πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεκίνησε με μια μόνο αλλαγή στην βασική 11άδα του, σε σχέση με το πρώτο του φιλικό, κόντρα στην Άλκμααρ και τον Στάικο να αρχίζει αντί του Κάτσε...

Συγκεκριμένα, το πρώτο 20λεπτο του αγώνα, άνηκε στην Αντβέρπ, καθώς οι «πράσινοι» δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα, με αποτέλεσμα και να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνά τους, αλλά και να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά… καθόλου την αντίπαλό τους.

Είναι χαρακτηριστικό, δε ότι η βέλγικη ομάδα δημιούργησε τουλάχιστον δύο φορές τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, κυρίως με τον Μπολίνγκι, αλλά τόσο στο 9’ όσο στο επόμενο λεπτό, δεν τα κατάφερε.

Το δεύτερο μισό, ωστόσο, του πρώτου μέρους άνηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του, ανταπεξήλθε στο πρέσινγκ της Αντβέρπ, περιόρισε τα λάθη του στα μετόπισθεν, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και παρότι ο Ρεγκάκος ήταν απομονωμένος στην επίθεση, έγινε απειλητικός σε κάποιες περιπτώσεις.

Μάλιστα, σε μια εξ αυτών, στο 44ο λεπτό, κατάφερε και να ανοίξει το σκορ με τον Μουνιέ να κάνει το κλέψιμο από τα δεξιά, να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, να γυρίζει τη μπάλα στον επερχόμενο Στάικο, ο οποίος με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Μπολάτ, για το 1-0!

Στην επανάληψη, θα έλεγε κανείς πως, όσο συγκεντρωμένοι ήταν οι παίκτες του «τριφυλλιού» στο πρώτο ημίχρονο, άλλα τόσο… υπνωτισμένα μπήκαν στην επανάληψη. Είναι χαρακτηριστικό πως δέχθηκαν δυο γκολ, με τον «κρύο» Κότσαρη να φέρει ευθύνη και στις δυο περιπτώσεις αν και στη δεύτερη σίγουρα τη λιγότερη, μέσα σε διάστημα… πέντε λεπτών, με την Αντβέρπ να εκμεταλλεύεται τα κενά του αντιπάλου της!

Ο Μπολίνγκι στο 49’ νίκησε τον Οικονόμου στον αέρα, τροφοδότησε τον Χαρούν, εκμεταλλευόμενος τη λάθος έξοδο του Κότσαρη, κι εκείνος ανενόχλητος ισοφάρισε με κοντινό πλασέ σε 1-1. Ενώ στο 54ο λεπτό ο Χαρούν έβγαλε πολύ ωραία τον Χέλμανς τετ α τετ με τον Κότσαρη, καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού… κοιμήθηκε, τον δεύτερο να πλασάρει σωστά και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, ο ρυθμός έπεσε, με τις πολλές αλλαγές εκατέρωθεν να επηρεάζουν σίγουρα τη συνοχή των δυο ομάδων, ενώ στο τελευταίο τρίτο του ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε τη μπάλα στα πόδια του, προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, προκειμένου να ισοφαρίσει, αφού η Αντβέρπ αμύνθηκε αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε...

Η καλύτερη στιγμή της επανάληψης άνηκε στον Κάτσε, το δυνατό σουτ του οποίου ωστόσο κατάφερε να αποκρούσει έστω και με δεύτερη προσπάθεια ο Μπολάτ, πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης (46’ Κότσαρης), Οικονόμου (64’ Μαυρομμάτης), Κολοβέτσιος (80’ Αποστολάκης), Γιόχανσον (64’Θεοχάρης ), Δώνης (64’ Τζανδάρης), Στάικος (46’ Κάτσε), Ινσούα (53’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουλιμπαλί (68’ Οικονομόπουλος), Χατζηγιοβάννης (46’ Μπουζούκης), Μουνιέ (68’ Κουντουριώτης), Ρεγκάκος (64’ Πίσπας).

Αντβέρπ: Μπολάτ, Μπόρχες, Οπαρέ, Γιούκλεροντ, Ροντρίγκες, Μπολίνγκι, Χάιρεμανς, Αρσλάναγκιτς, Οβούσου, Χαρούν, Γιαταμπαρέ.
Διαιτητής: Νέιθαν Φερμπούμεν

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:



Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x