Europa League

Πλζεν και… πρόκριση

Την πρόκριση στους «16» του Europa League για τρίτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Πλζεν, που νίκησε 2-0 την Παρτιζάν στην Τσεχία και σε συνδυασμό με το 1-1 του Βελιγραδίου, τσέκαρε το εισιτήριο.

Η μισή δουλειά είχε γίνει πριν από μια εβδομάδα στο Βελιγράδι. Στη ρεβάνς της Τσεχίας, η Πλζεν την ολοκλήρωσε, νικώντας με σκορ 2-0 την Παρτιζάν και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League για τρίτη φορά στην ιστορία της. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν απόλυτα δίκαια στη νίκη, χάρη στα τέρματα των Κρμέντσικ (67’) και Τσερμάκ (95’), αλλά και στην πρόκριση.

Η Πλζεν μπήκε… φουριόζα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Παρτιζάν. Χοράβα (11’), Κόπιτς (12’) και Κόλαρ (17’) βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο, και τις τρεις φορές νικήθηκαν από τον Στόικοβιτς. Μετά το αρχικό σοκ, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Γέφτοβιτς (18’) και στη συνέχεια με τον Πάντιτς (22’), όμως, και αυτοί είδαν τον Χρούσκα να αντιδρά σωστά και να τους στερεί το γκολ. Ο ρυθμός των πρώτων λεπτών ήταν καταιγιστικός με εκατέρωθεν ευκαιρίες και το 0-0 ήταν… παραπλανητικό. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά, παρά την πίεση, που απέφερε αρκετά κόρνερ, δεν κατάφεραν να σκοράρουν μετά τα 45 λεπτά.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Παρτιζάν απείλησε με τον Πάντιτς (49’) και τρία λεπτά αργότερα (52’), ο Ρέζνικ, που ήταν σκόρερ και ήρωας της Πλζεν στο Βελιγράδι, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Ο ρυθμός παρέμενε υψηλός με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ωστόσο, το γκολ δεν ερχόταν. Αυτοί που «καίγονταν» περισσότερο ήταν οι Σέρβοι, αφού το 1-1 του πρώτου αγώνα δεν τους ευνοούσε, αλλά αυτοί που το πέτυχαν πρώτοι ήταν οι Τσέχοι στο 67’ με τον Κρμέντσικ, που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ της αντίπαλης άμυνας και «έλυσε τον γόρδιο δεσμό». Στο 74’, ο Χέιντα, που έδωσε την ασίστ στο γκολ, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Το «κερασάκι στην τούρτα» της πρόκρισης έβαλε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσερμάκ, που έκανε το 2-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x