Γενικά

Ποδοσφαιριστές με... πτυχίο

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν τα πάνε και πολύ καλά με τις... σπουδές τους λόγω της αφοσίωσής τους στο πιο δημοφιλές άθλημα, όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!

Σίγουρα, πολλοί παίκτες παραμελούν τις σπουδές τους για να αφιερωθούν εξ ολοκλήρου στο ποδόσφαιρο, όμως μερικοί παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστές προτίμησαν να μην ακολουθήσουν την «πεπατημένη» και να πάρουν το... πτυχίο τους.

Σώκρατες- Ο Γιατρός

inner

Παράδειγμα προς μίμηση για τους απανταχού ποδοσφαιριστές υπήρξε ο Βραζιλιάνος θρύλος Σώκρατες. Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ριμπεράο Πρέτο, μιας κωμόπολης βορειοανατολικά του Σάο Πάολο, ενώ κατείχε και διδακτορικό στη φιλοσοφία.

Μια «μεσοεπιθετική μεγαλοφυΐα» καθώς αρθρογράφησε και σε στήλες βραζιλιάνικων εφημερίδων από τον αθλητισμό μέχρι την πολιτική και την οικονομία.

Χουάν Μάτα- Ο Δημοσιογράφος

inner

Πέρα από την ποδοσφαιρική του καριέρα, ο μικρόσωμος και συμπαθέστατος Χουάν Μάτα είναι και έξυπνος. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, ενώ όταν δεν «χορεύει» κάτω από τη στέγη του Όλντ Τράφορντ, ασχολείται και με τη Φυσική επιστήμη και Οικονομία.

Αντρέι Αρσάβιν- Ο Σχεδιαστής

inner

Αν δεν γινόταν ποδοσφαιριστής, ίσως γινόταν σχεδιαστής... Ο Αρσάβιν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδίου της Αγίας Πετρούπολης. Έκανε σπουδές στην τεχνολογία των ειδών ένδυσης, ενώ για να τελειοποιήσει το ταλέντο του, έβγαλε και τη δική του σειρά ρούχων στη Ρωσία.

Φρανκ Λάμπαρντ- Ο ευφυής

inner

Ο Άγγλος θρύλος επί του παρόντος έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ντέρμπι Κάουντι, αλλά αυτό πρέπει να είναι... παιχνιδάκι για εκείνον.

Μπορεί να μην εντάσσεται στην κατηγορία των πτυχιούχων, ωστόσο ο Φρανκ Λάμπαρντ φαίνεται πως είναι πραγματικά ευφυής, καθώς σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό μέτρησης IQ (Mensa) έχει βαθμολογηθεί πάνω από 150 μονάδες της σχετικής κλίμακας. Αυτό σημαίνει πως ο πρώην άσος της Τσέλσι βρίσκεται στο 0,1 τοις εκατό στο οποίο κατατάσσονται οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο.

Αυτό επίσης που δεν ξέρουμε για τον Άγγλο πρώην διεθνή είναι ότι ήταν φοιτητής στη διάσημη σχολή Brentwood (πανεπιστημιακή, αθλητική και καλλιτεχνική), έχοντας μάλιστα και «A» στα Λατινικά.

Τζόρτζιο Κιελίνι- Ο Οικονομολόγος

inner

Ο «ογκόλιθος» της άμυνας της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι, δεν είναι τόσο σκληρός όσο δείχνουν τα... τάκλιν του. Ο πιο καλός μαθητής στο σχολείο, αργότερα πήγε στο περίφημο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, όπου αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών επιχειρήσεων.

Ρομελού Λουκάκου- Ο πολύγλωσσος

inner

Ο «βαρέων βαρών» επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είναι ένας κοινός ποδοσφαιριστής. Η έφεση που έχει στις ξένες γλώσσες είναι γνωστή, καθώς μπορεί και μιλά αγγλικά, ισπανικά, ολλανδικά, γαλλικά και πορτογαλικά, ενώ κατανοεί τη γερμανική γλώσσα αλλά και τα σουαχίλι.

Τέλος, κατέχει και πτυχίο στον τουρισμό και τις δημόσιες σχέσεις.

Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ- Ο «Μαρκετίστας»

inner

Ο Ολλανδός πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φαν Ντερ Σαρ, αποφάσισε έστω και αργά να δώσει μια ευκαιρία στις σπουδές του.

Αφού ο πορτιέρε αποφάσισε να «κρεμάσει» τα γάντια του, σπούδασε για μεταπτυχιακό τίτλο στη διαχείριση αθλητικών και εμπορικών σημάτων στο Ινστιτούτο Johan Cruyff.

Κατόπιν, έγινε διευθυντής μάρκετινγκ στον Άγιαξ, ενώ τώρα απέκτησε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στους Ολλανδούς «γίγαντες».

Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x