Γενικά

Ποια Τούμπα; Το απίθανο γκολ-οφσάιντ που μέτρησε στο 96’ σε αγώνα του Λιμπερταδόρες (video)

Λίγες μέρες μετά την αμφισβητούμενη φάση που έβαλε «φωτιά» στο ντέρμπι της Τούμπας, αναμέτρηση στο Κόπα Λιμπερταδόρες κρίθηκε με γκολ (πολύ)οφσάιντ στο 96’. Το ματς ολοκληρώθηκε κανονικά.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Χέρμπερτ Χούμπελ, ο Αυστριακός μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τον «υπερβολικό ενθουσιασμό» που έχουμε στην Ελλάδα είτε εντός είτε εκτός γηπέδων, με αφορμή κιόλας τα όσα είδε να συμβαίνουν στην Τούμπα, με αφορμή μία αμφισβητούμενη φάση στο 90’ για την οποία, ακόμα και οι καθηγητές διαιτησίας διαφωνούν μεταξύ τους.

Ένα καλό παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις από τη μία χώρα στην άλλη και σε σοβαρές διοργανώσεις, αποτελεί το ματς για το Κόπα Λιμπερταδόρες που διεξήχθη τα ξημερώματα ανάμεσα στη Σέρο Πορτένιο και την Ντιφενσόρ.

Έδρα η Ασουνσιόν της Παραγουάης και το σκορ 1-1 μέχρι το 96’, λεπτό στο οποίο τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με γκολ buzzer-beater, με τους ίδιους να εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, αφήνοντας εκτός την ομάδα της Ουρουγουάης.

Απαραίτητη σημείωση στα όσα συνέβησαν ήταν ότι το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση δεν ήταν απλά οφσάιντ, αλλά… πολύ οφσάιντ σε μια φάση που δεν ήταν καν οριακή.

Δείτε τη φάση από το 0:57 με την οποία κρίθηκε η αναμέτρηση με τον ρέφερι να σφυρίζει τη λήξη δευτερόλεπτα αργότερα:




Επιμέλεια: Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x