Ιταλία

Ποινή φυλάκισης 26 ετών στον οπαδό της Ρόμα που δολοφόνησε τον Εσπόζιτο

Κάθειρξη 26 ετών επεβλήθη στον οπαδό της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Σάντις, που πριν από δύο χρόνια είχε πυροβολήσει και είχε σκοτώσει τον Τσίρο Εσπόζιτο -φίλαθλο της Νάπολι- έξω από το «Ολίμπικο».

Μπορεί να πέρασαν δύο χρόνια από τη δολοφονία του οπαδού της Νάπολι, Τσίρο Εσπόζιτο, από αυτόν της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Σάντις, έξω από το Ολίμπικο, ωστόσο εν τέλει απεφάνθη δικαιοσύνη.

Στον οπαδό της Ρόμα που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον φίλαθλο των «παρτενοπέι», επεβλήθη ποινή φυλάκισής του για τα επόμενα 26 χρόνια, ενώ θα πληρώσει και αποζημίωση 140 χιλιάδων ευρώ στην οικογένεια του αποθανόντος.

inner

Ο Εσπόζιτο βρισκόταν την ώρα των επεισοδίων έξω από το Ολίμπικο και βλέποντας τους συνοπαδούς του που επέβαιναν σε ένα λεωφορείο να κινδυνεύουν , έτρεξε προς το μέρος τους να βοηθήσει και λίγο αργότερα συνέβη το μοιραίο. Ο φίλαθλος της Νάπολι, διακομίστηκε κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου μετά από σχεδόν δύο μήνες που έδινε μάχη για τη ζωή του, άφησε την τελευταία του πνοή.

Πέραν του δολοφόνου, Ντανιέλε Ντε Σάντις, ποινή φυλάκισης 8 μηνών επεβλήθη και στον αδερφό του θύματος Αλφόνσο και σε έναν φίλο του, Τζενάρο Φιορέτι, που «ξυλοκόπησαν» τον δράστη και του προκάλεσαν βαριά τραύματα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το τελευταίο διάστημα οι οπαδοί της Νάπολι είχαν δημιουργήσει το κίνημα «Ciro Vive» («Ο Τίρο ζει»), θέλοντας κατά αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την μεγάλη καθυστέρηση της υπόθεσης που υπήρχε από τις αρχές αλλά και για να πιέσουν τις καταστάσεις.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x