Γαλλία

«Καμπάνα» στην Μπαστιά για την ρατσιστική επίθεση στον Μπαλοτέλι

Δείτε πώς τιμωρήθηκε η Μπαστιά για τη ρατσιστική επίθεση των οπαδών της στον Μάριο Μπαλοτέλι, στο πρόσφατο παιχνίδι με αντίπαλο τη Νις για το γαλλικό πρωτάθλημα.

Στον αγώνα της 21ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος, κόντρα σε Μπαστιά και Νις, οι οπαδοί της Κορσικανής ομάδας, επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Μάριο Μπαλοτέλι, παριστάνοντας τις μαϊμούδες και βγάζοντας ανάλογους ήχους.

Μετά τον αγώνα ο Ιταλός έγραψε στα social media, «Είναι φυσιολογικό οι οπαδοι της Μπαστιά να κάνουν ήχους μαϊμούδων σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κανείς από την πειθαρχική επιτροπή να μην λέει τίποτα; Είναι ο ρατσισμός νόμιμος στην Γαλλία ή μόνο στη Μπαστιά; Το ποδόσφαιρο είναι ένα φανταστικό άθλημα, αλλά οπαδοί σαν αυτούς το κάνουν απαίσιο».

Μετά από αυτό, η Μπαστιά τιμωρήθηκε -όπως αναμενόταν- από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Ligue1: Ποια η ποινή; Τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των συγκεκριμένων θυρών και -1.

Η Μπαστιά με την σειρά της, απέκλεισε την είσοδο στο γήπεδο από έναν φίλαθλο, που «πιάστηκε» από την κάμερα να παριστάνει την μαϊμού.

Επιμέλεια: Στέφανος Καρίπογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x