Αγγλία

Πολ Γκασκόιν: Ένας «καταραμένος» μπαλαδόρος

Οι στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας σε συνδυασμό με την απόλυτη τρέλα και τα εξωγηπεδικά προβλήματα, μας φέρνουν στη μνήμη τον Πολ Γκασκόιν που σήμερα κλείνει τα 53 χρόνια ζωής.

Ένας «καταραμένος ποιητής» της στρογγυλής θεάς, μια δυνατή προσωπικότητα με τους δικούς της δαίμονες.

Ταλαντούχος, με ποδοσφαιρική «αλητεία», έντονα συναισθήματα και ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση που ανά πάση στιγμή μπορούσε να εκραγεί. Αυτή η έκρηξη θα είχε ως αποτέλεσμα είτε ένα αξέχαστο ποδοσφαιρικό στιγμιότυπο είτε μια αυτοκαταστροφική κατάσταση για τον Πολ Γκασκόιν. Τον ποδοσφαιριστή που αδίκησε τον εαυτό του αλλά έμεινε αξέχαστος στους λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Γεννημένος στις 27 Μαΐου του 1967 στο Gateshead της Αγγλίας, ο Πολ Γκασκόιν μεγάλωσε σε μια οικογένεια με οικονομικές δυσκολίες. Σε νεαρή ηλικία είδε τον πατέρα του να μεταναστεύει στη Γερμανία για να βρει δουλειά και τη μητέρα του να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τρία επαγγέλματα. Γεγονότα ενδοοικογενειακής βίας ανάμεσα στον Γκασκόιν και τα άλλα τρία του αδέρφια, σημάδεψαν τα παιδικά του χρόνια που ήταν γεμάτα δυσκολίες. Σε ηλικία μόλις 10 ετών, είδε τον φίλο του Στίβεν Σπράγκον να χάνει τη ζωή του από διερχόμενο βαν, κατά τη διάρκεια μια βόλτας τους. Ο Γκασκόιν ένιωθε πως ο θάνατος του φίλου του ήταν δικό του λάθος, με αυτή τη σκέψη να βασανίζει το μυαλό του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x