Stoiximan Super League

Πολύ δύσκολο του Πελεγκρίνο, παρά τη σούπερ πρόταση

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος παραθέτει στο sport-fm.gr όλα τα δεδομένα για το θέμα "προπονητή" στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια για να συμφωνήσει με προπονητή απ' το εξωτερικό, γνωρίζοντας βέβαια πως έχει πάρει ένα ρίσκο, καθώς η προετοιμασία για τη νέα σεζόν ξεκινά σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

Είναι πλέον σαφές πως το όνομα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο βρίσκεται στο προσκήνιο για τους πρωταθλητές Ελλάδος, αλλά κάθε μέρα που περνά χωρίς συμφωνία, αυτός που κερδίζει έδαφος είναι ο Τάκης Λεμονής.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει αυτή τη στιγμή το βάρος των προσπαθειών του στον Αργεντινό τεχνικό της Αλαβές. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και μάλιστα θα πρέπει να εστιάσει κάποιος και τις τελευταίες πληροφορίες από την Ισπανία.

Ο Πελεγκρίνο έχει φροντίσει να μάθει πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδος, καθώς δεν πέρασε απαρατήρητη η οικονομική πρόταση που έχουν κάνει οι “ερυθρόλευκοι”. Κι όταν κάποιος προπονητής ρωτάει για να μάθει λεπτομέρειες σημαίνει ότι δεν είναι αδιάφορος στην προοπτική υπογραφής συμβολαίου. Από την άλλη πλευράς πάντως οφείλει να σταθεί κάποιος και στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διήμερο και θέλουν τον Πελεγκρίνο ν' αποτελεί “μήλον της Έριδος” για τρεις ισπανικές ομάδες. Πάντα με βάση τις ίδιες “πηγές”, ο Αργεντινός τεχνικός έχει ως προτεραιότητα να παραμείνει στην πριμέρα ντιβιζιόν, παρά τη σούπερ πρόταση που του έχουν κάνει οι “ερυθρόλευκοι”. Στον Ολυμπιακό βέβαια περιμένουν την οριστική απάνηση του Πελεγκρίνο, γνωρίζοντας όμως πως πρόκειται για πολύ δύσκολη περίπτωση. Σε ότι αφορά πάντως το οικονομικό σκέλος, καμιά ομάδα απ' αυτές που θέλουν στον πάγκο τους τον Πελεγκρίνο, δεν μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό στο οικονομικό. Τα λεφτά που δίνει η ομάδα του Πειραιά στον 46χρονο κόουτς είναι πολλά, ωστόσο απ' την άλλη πλευρά υπάρχει το ισπανικό πρωτάθλημα.

Όπως και να' χουν τα πράγματα, η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως θα περιμένει την απάντηση του λατινοαμερικάνου προπονητή, αλλά όλα δείχνουν πως είναι πολύ δύσκολο ν' απαντήσει καταφατικά ο Πελεγκρίνο.

Τα χρονικά περιθώρια για Γκράθια

Σε ό,τι αφορά τον Χάβι Γκράθια, που έχει εργαστεί στη χώρα μας σε Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα, είναι γεγονός πως απασχολεί τους “ερυθρόλευκους”. Είναι όμως ξεκάθαρο πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει τίποτε, αν πρώτα δε λυθεί το συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού με τη Ρούμπιν Καζάν. Κι εδώ μιλάμε για μια χρονοβόρα διαδικασία, με τα χρονικά περιθώρια όμως για την ομάδα του Πειραιά να είναι στενά. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα λύσει το συμβόλαιο του ο Γκράθια, ειδικά μάλιστα απ' τη στιγμή που η ρωσική ομάδα δε δείχνει διατεθειμένη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Ισπανού τεχνικού. Αν πάντως ο Γκράθια έβρισκε σήμερα μια λύση με τη Ρούμπιν, τότε θα ήταν μια επιλογή που θα συζητούσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός.

Περιμένει ο Λεμονής

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις είναι εμφανές πως οι πειραιώτες κάνουν έναν τελευταίο κύκλο επαφών για να βρουν προπονητή απ' το εξωτερικό. Ωστόσο όπως προαναφέραμε, ο Τάκης Λεμονής είναι αυτός που κερδίζει πόντους και όλα δείχνουν ότι αν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι Τρίτη ή Τετάρτη, τότε οι πρωταθλητές θα προχωρήσουν στην ανακοίνωση της παραμονής του Λεμονή.

*Αναφορικά με τον Τόμας Κρίστιανσεν, είχαμε αναφέρει από προχθές ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι “ζεστός” για τον πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ. Οι Ισπανοί μπορεί να γράφουν ότι είναι φαβορί για τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος, αλλά η πραγματικότητα είναι πως το όνομα του Ισπανού βρίσκεται πλέον σε..τρίτο πλάνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x