Βαριά ήταν η τιμωρία που επιβλήθηκε στους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι μοίραζαν πειρατικά τη συχνότητα των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ο Στίβεν Κινγκ, ο Πολ Ρόλστον και ο Ντανιελ Μαλόν θα εκτίσουν ποινή φυλάκισης 7 χρόνων και 4 μηνών, 6 χρόνων και 4 μηνών και 3 χρόνων και 3 μηνών αντίστοιχα.

Η επιτροπή του «Warwick Crown Court» εξέδωσε την ετυμηγορία, σε μία δίκη που διήρκησε 4 εβδομάδες. Το τρίο πραγματοποιούσε την παράνομη λειτουργία τους πίσω από τρία κανάλια που ονομαζόντουσαν «Dreambox», «Dreambox TV Limited» και «Digital Switchlover Limited» και ήταν υπεύθυνοι για την παροχή πρόσβασης σε υλικό της Premier League σε περισσότερες από 1.000 παμπ, σπίτια και κλαμπ σε όλη την Αγγλία.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Premier League, οι τρεις κατηγορούμενοι κέρδισαν πάνω από 7 εκατ. ευρώ μέσω της ενέργειάς τους.

Ο διευθυντής νομικών υπηρεσιών της Premier League, κ. Κέβιν Πλαμπ, δήλωσε :

«Οι ποινές φυλάκισης που εκδίδονται εδώ αντανακλούν τη σοβαρότητα και την κλίμακα των εγκλημάτων. Η χρήση αυτών των υπηρεσιών είναι παράνομη και οι φίλαθλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, όταν το κάνουν, συνάπτουν συμφωνίες με παράνομες επιχειρήσεις. Επίσης, κινδυνεύουν να πέσουν θύματα απάτης ή κλοπής ταυτότητας παραδίδοντας προσωπικά δεδομένα και οικονομικά στοιχεία. Η επένδυση της Premier League στην αιχμή της τεχνολογία, σε συνδυασμό με ευρείες δράσεις κατά της πειρατείας, όπως είναι αυτή που ασχολείται σήμερα με το διαρκές εμπόδιο, σημαίνει ότι ποτέ δεν ήταν πιο δύσκολο να λειτουργήσει η πολεμική πειρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Παράλληλα, θέση για το θέμα πήρε και ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας κατά της κλοπής των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, Κίερον Σαρπ.

«Το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης αποδεικνύει ότι η παράνομη ροή και η παράνομη πρόσβαση στο ποδόσφαιρο της Premier League είναι σοβαρό έγκλημα. Αυτή ήταν μια εγκληματική επιχείρηση της οποίας η μόνη λειτουργία ήταν να κερδίσει χρήματα από την εξαπάτηση της Premier League και των νόμιμων ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Για εκείνους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως αυτό, μην νομίζετε ότι αυτό είναι μια γκρίζα περιοχή, είναι απλά παραβίαση του νόμου. Μην νομίζετε ότι είναι έγκλημα χωρίς θύμα. Θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας απλών ανθρώπων. Μην νομίζετε ότι το διαδίκτυο παρέχει ανωνυμία καθώς δεν το κάνει».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σωτηρίου