Ελλάδα

Πολύτιμοι βαθμοί από Ολυμπιακό, αλλά η διαφορά παραμένει

Ο Ολυμπιακός πρόσφερε βαθμούς και… συνέχεια, αλλά η Ελλάδα έχει δρόμο ακόμη για να ανακτήσει τη 15η θέση στην κατάταξη της UEFA.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Βικτόρια Πλζεν (4-0) πρόσφερε 200 βαθμούς στην Ελλάδα αλλά και τη βεβαιότητα πως θα έχει τουλάχιστον μία ομάδα στην Ευρώπη μέχρι το Δεκέμβριο και ίσως παραπέρα. Όμως η Ελλάδα, που έφτασε τους 22.000 βαθμούς, παραμένει σε μεγάλη απόσταση από την Κύπρο, καθώς η νίκη του ΑΠΟΕΛ, που επίσης προκρίθηκε, έφερε τη χώρα στους 23.500 βαθμούς.

Σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι η έκβαση της ρεβάνς του Άρη με την ΑΕ Λεμεσού στη Μεγαλόνησο την Πέμπτη.

Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει αρχικά στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Αντίθετα, αν η Ελλάδα μείνει στη 16η θέση ή υποχωρήσει κι άλλο, χάνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2).

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τους αγώνες της Τρίτης:
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x