Γενικά

«Πόρτα» σε UEFA για το σχέδιο του νέου Champions League

Μεγάλη ήττα υπέστη η UEFA στο σχέδιο που προωθεί για το νέο Champions League, καθώς οι εκπρόσωποι της Ένωσης Επαγγελματικών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων καταψήφισαν την πρόταση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Απορρίφθηκε και μάλιστα πανηγυρικά το σχέδιο με τις αλλαγές που προωθεί η UEFA για το νέο Champions League, στο πρότυπο μιας πιο κλειστής λίγκας.

Σε σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη, εκπρόσωποι 25 ερωπαϊκών χωρών εξέφρασαν την άποψη ότι με το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα διαμορφωθεί μία κλειστή λίγκα, που θα έφερνε αρνητικά αποτελέσματα και κυρίως το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των ισχυρών και ανίσχυρων ομάδων.

Η μοναδική χώρα που ψήφισε υπέρ του σχεδίου είναι η Ιταλία, αλλά αυτό πρακτικά δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Η Ένωση Επαγγελματικών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (EFPL) είναι έντονα δυσαρεστημένη με τη στάση της UEFA, καθώς όλο αυτό το διάστημα, ποτέ δεν ζήτησε τη δική της άποψη και πλέον όλα είναι πιθανά.

Η πλευρά της EFPL τονίζει ότι όλα είναι πιθανά και ως μέτρο αντίδρασης εξετάζουν ακόμα και να ορίζουν αγώνες «πάνω» σε ματς Champions League. Το σίγουρο είναι όμως ότι σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, έχει προγραμματιστεί ραντεβού ανάμεσα στον πρόεδρο της EFPL, Λαρς-Κρίστερ Όλσον και τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν για το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, ώστε να επανεξεταστεί πώς μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x