Γενικά

Πράσινο «φως» από MLS σε Μπέκαμ για να φτιάξει ομάδα με έδρα το Μαϊάμι! (video)

Πρόεδρος… Ντέιβιντ Μπέκαμ! Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κωλυμάτων, ο 42χρονος πήρε την πολυπόθητη άδεια από το MLS και ετοιμάζεται να «συστήσει» στον κόσμο την ομάδα του, με έδρα το Μαϊάμι!

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ… τα κατάφερε!

Μετά από τέσσερα χρόνια άκαρπων προσπαθειών, ατελείωτων συζητήσεων και φημών, αλλά και πολλών αντιδράσεων, ο 42χρονος έλαβε το «ΟΚ» από το MLS και μπορεί, πια, να ετοιμάσει την ομάδα του, που θα έχει έδρα το Μαϊάμι!

Η… περίεργη (έτσι όπως είναι δομημένο το αμερικανικό πρωτάθλημα) ιστορία έχει ως εξής.

Το 2014, ο Άγγλος βετεράνος ενεργοποίησε την επιλογή, που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι(!), για αγορά ενός συλλόγου, και όλα αυτά τα χρόνια «πάλευε», προκειμένου να εντάξει την ομάδα του στο MLS.

Μια… ανώνυμη ομάδα, αφού τώρα θα «βαπτιστεί», που επισημοποιήθηκε η έναρξη των διαδικασιών για την ένταξή της στο αμερικανικό πρωτάθλημα!

Γήπεδο, πάντως, έχει: Το «Όβερταουν», χωρητικότητας 25.000 θέσεων!

Το γηπεδικό, εξάλλου, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια», αφού υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της νότιας Φλόριντα, και όταν λύθηκε, το 2015, ο Μπέκαμ και η ομάδα επενδυτών του ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την αδειοδότηση.

Ποιους περιλαμβάνει η ομάδα επενδυτών;

Τον πρώην ατζέντη του και ατζέντη των Spice Girls, Σάιμον Φούλερ, τον Αμερικανοβολιβιανό επιχειρηματία Μαρσέλο Κλορ, τους ντόπιους επιχειρηματίες Χόρχε και Χοσέ Μας και τον Ιάπωνα Μασαγιόσι Σον.

Η αγορά άδειας, δε, για τον σύλλογό του θα κοστίσει… μόλις 25.000.000 δολάρια, όταν οι υπόλοιπες άδειες κοστολογούνται στα 100.00.000 δολάρια, διότι αυτή ήταν η συμφωνία στο συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Γκάλαξι και το MLS to 2007.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα φέρω αυτήν τη σπουδαία ομάδα σε αυτήν τη σπουδαία πόλη. Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι. Σας υπόσχομαι ότι η ομάδα που θα φέρουμε στο πρωτάθλημα θα είναι η καλύτερη ομάδα», δήλωσε περιχαρής Μπέκαμ, κατά την τελετή απόκτησης του συλλόγου από τον κομισάριο του MLS, Ντον Γκάρμπερ.

Να σημειώσουμε πως το Μαϊάμι δεν είχε ποδοσφαιρική ομάδα μετά από την πτώχευση της Μαϊάμι Φιούζιον, το 2001, ενώ στόχος του MLS είναι να αυξηθούν οι ομάδες σε 28 από 23 που είναι σήμερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x