Stoiximan Super League

Πράσινος κυνηγός!

Δεν καταθέτει τα όπλα, ο κόσμος να χαλάσει! Μπορεί να έχανε στο ημίχρονο, ωστόσο όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε... μπάλα, νίκησε τον ΟΦΗ (3-2) και πάει «φτιαγμένος» στον υπέρ πάντων αγώνα με τον ΟΣΦΠ.

ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή!

Ένας «μεταμορφωμένος» προς το καλύτερο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στον... παλικαρίσιο ΟΦΗ και παίρνοντας σπουδαία νίκη στο Γεντί Κουλέ με σκορ 3-2, περιμένει τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα για να παίξει τα… ρέστα του για τον τίτλο (στο -6 απ’ τους Πειραιώτες).

Ο Καρέλης στο 2’ άνοιξε το σκορ για τους πράσινους, αλλά πριν καν βγει το ημίχρονο, οι Κρητικοί είχαν φέρει… τούμπα το παιχνίδι χάρη στο τέρμα του Μονιάκη και το πέναλτι-δώρο που καταλόγισε ο Δημητρόπουλος (και μετουσίωσε σε γκολ ο Μερεμπασβίλι), ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών. Ωστόσο, στην επανάληψη, το τριφύλλι έβαλε την μπάλα κάτω και βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να φύγει θριαμβευτής απ’ το Ηράκλειο, με τους Πράνιτς και Καρέλη (ξανά) να υπογράφουν το τρίποντο.

Ντεμπούτο έκανε ο Μαυρίας που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος, δίχως να δείξει πολλά πράγματα, ανέβασε όλο το τριφύλλι ο Νίνης που πέρασε στο δεύτερο 45λεπτο, έμειναν από δυνάμεις οι παίκτες του Αναστόπουλου μετά το 60'.

Το ματς:

Ο μεν μπήκε, ο δε… δεν μπήκε! Προτού καλά-καλά καθίσουμε αναπαυτικά για να δούμε το παιχνίδι η τριπλέτα Μπεργκ (ως… αριστερό εξτρέμ βάσει πλάνου)-Καρέλη-Πέτριτς συνδυάστηκε (κι αφού η μπάλα κόντραρε στον Μονιάκη) εξαιρετικά με τον Έλληνα επιθετικό να ανοίγει το σκορ στο 2’ και να βάζει από νωρίς σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό. Και η… πράσινη αύρα έδειχνε πως το μομέντουμ ήταν υπέρ του τριφυλλιού, που κυκλοφορούσε καλύτερα, πίεζε, ήλεγχε απόλυτα το ματς. Αυτό, όμως, κράτησε για… λίγο.

inner

Διότι μετά το πρώτο τέταρτο, ο ΟΦΗ… ξύπνησε. Ξύπνησε τόσο πολύ που δεν έμεινε στα «λόγια», αλλά η υπεροχή του και η καθίζηση των φιλοξενούμενων έφερε αποτελέσματα. Με τον Μονιάκη να ντύνεται… Μπεκαμ και με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 26’ να ξεσηκώνει το κατάμεστο «Γεντί Κουλέ» με την ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να συνέλθει. Είχε κάτσει αδικαιολόγητα πίσω, δεν έπαιζε ουσιαστικά… τίποτα και επέτρεπε στους Κρητικούς να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στο θετικό αποτέλεσμα. Ενδεικτικό πως μετά το γρήγορο γκολ του Καρέλη, η επόμενη πράσινη φάση έγινε στο 39’ με τον Χουχούμη να μην μπορεί να νικήσει τον Λόρια.

Τα χειρότερα, όμως, ήρθαν αργότερα… Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος, ο διαιτητής Δημητρόπουλος είδε πέναλτι (αν και δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση) σε ανατροπή του Τζορτζ απ’ τον Τριανταφυλλόπουλο και με τον Μερεμπασβίλι ήρθαν τα πάνω-κάτω (2-1)!

Ο Παναθηναϊκός… κάτι έπρεπε να κάνει. Για να μην πάει στα… σκουπίδια το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και έστω αν χρειάστηκε τύχη (αφού η μπάλα κόντραρε στον Μακρή), ο Πράνιτς «χτύπησε» με το καλημέρα της επανάληψης, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και αναπτερώνοντας τις ελπίδες των πρασίνων για το διπλό. Ο Αναστασίου είχε κάνει κίνηση-ματ με την είσοδο του Νίνη (αντί του… μέτριου Μαυρία), καθώς ο διεθνής μεσοεπιθετικός οργάνωνε εξαιρετικά το παιχνίδι της ομάδας του.

inner

Η πίεση αυξήθηκε. Το τριφύλλι δεν ήθελε να αφήσει βαθμούς στο Ηράκλειο. Κι όσο η τύχη πριν του «χαμογέλασε» (στο γκολ του Πέτριτς), στο 59’ του την… πήρε πίσω (σε δοκάρι του Καρέλη από κοντά). Το μότο του Παναθηναϊκού -περί μαχητικής ψυχής- βρήκε πλήρη εφαρμογή, με τους παίκτες του Αναστασίου να κλείνουν στα καρέ του τον… κουρασμένο ΟΦΗ. Τόσο πολύ που μπορεί ο Μπεργκ να μην κατάφερε να χριστεί σκόρερ (με τον Λόρια να του λέει όχι σε δυνατό σουτ), ωστόσο ο… ντόπιος Καρέλης «σκότωσε» εκ νέου τους Ηρακλειώτες. Επωφελούμενος την ωραία μπαλιά του Χουχούμη, ο διεθνής φορ έκανε την ολική ανατροπή (2-3) υπογράφοντας στο 75' την σαφέστατη ανωτερότητα του Παναθηναϊκού -με χρυσό τρίποντο- στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στα εναπομείναντα λεπτά.





ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (31’ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Τζορτζ, Κάλαϊτζιτς (79’ Περογαμβράκης), Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός, Πέτριτς (63’ Ατζαγκούν), Καρέλης (86’ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Μαυρίας (46’ Νίνης)


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x