Πυρά από τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αλβανίας κατά της επιλογής του Φιορίν Ντουρμισάι να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Ο επικεφαλής του αλβανικού ποδοσφαίρου τάχθηκε κατά αυτής κρίνοντας ως λανθασμένη την απόφαση του άσου του Πανιώνιου να αρνηθεί την κλήση του Κριστιάν Πανούτσι. Όμως έδωσε και συνέχεια, κάνοντας αναφορές και σε άλλες περιπτώσεις παικτών που επέλεξαν να παίξουν στην Εθνική Ελλάδος, για την οποία ανέφερε ότι φτάνει στο σημείο της εθνικής ομάδας της Ελβετίας, «σχηματίζοντας μια ομάδα από διαφορετικές εθνικότητες».

«Δεν είναι μόνο ο Ντουρμισάι, αλλά και ο Βρουσάι, ο οποίος κατάγεται από το Μπεράτ και αγωνίζεται στην Ολλανδία. Έχει επιλέξει επίσης να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Έχει αγωνιστεί εκεί στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας. Ο Ντουρμισάι αν και αγωνίζονταν στις εθνικές ομάδας της Αλβανίας, δέχθηκε κλήση από τον Πανούτσι αλλά προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα», ανέφερε ο Αρμάντ Ντούκα και συνέχισε:

«Η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Ντουρμισάι, αλλά έχω καθήκον να του πω σαν να ήταν παιδί μου πως δεν έκανε την σωστή επιλογή αποφασίζοντας να παίξει για την Ελλάδα, όχι επειδή θα αγωνιστεί στην εκεί, αλλά επειδή δε θεωρώ πως θα έχει περισσότερες προοπτικές σε ατομικό, οικογενειακό και αθλητικό επίπεδο.

Πήρε λάθος απόφαση και πιστεύω πως όσο περνά ο χρόνος θα καταλάβει πως έκανε λάθος. Παίζει τώρα στην Ελλάδα, αλλά αύριο μπορεί να αγωνίζεται στην Ολλανδία. Τότε δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Γιατί να παίζει εκεί; Η καταγωγή του είναι από την Αλβανία, ανεξάρτητα εάν ζει στην Ευρώπη όπου αγωνίζεται, όπως όλοι οι άλλοι Αλβανοί ποδοσφαιριστές.

Είναι πολίτες αυτών των χωρών αλλά νιώθουν ωραία που εκπροσωπούν την Αλβανία. Επίσης θεωρώ πως θα έχει περισσότερες ευκαιρίες με την Ελλάδα. Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα θα είναι χαρούμενη με την ενεργοποίηση μη Ελλήνων παικτών. Αυτό έχει δείξει η εμπειρία.

Ο Νίνης ήταν σπουδαίος παίκτες και ταλέντο στην ηλικία του, αλλά ποτέ δεν έπαιξε. Ένας άλλος πολύ καλός, ο Γκιέργκι Κονέ (εννοεί τον Παναγιώτη Κονέ) έπαιξε σε λίγα ματς. Θα μπορούσαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές να έχουν μεγαλύτερες προοπτικές εδώ αλλά στο τέλος η απόφαση είναι δική τους.

Ακόμη και η Ελλάδα γίνεται σαν την Ελβετία, σχηματίζοντας μια ομάδα από διαφορετικές εθνικότητες. Η επιλογή στο τέλος είναι δική τους»
, κατέληξε.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ