Euro 2024

«Κόλλησε» η Δανία, τεσσάρα η Ελβετία

Η Δανία έμεινε στο 0-0 με τη Γεωργία στην Τιφλίδα και έχασε έδαφος στη μάχη της πρόκρισης από τον Δ’ προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Εύκολη νίκη για την Ελβετία, 4-0 το Γιβραλτάρ.

Δύο βαθμούς, οι οποίοι ενδεχομένως να παίξουν ρόλο στη μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 από τον Δ’ προκριματικό όμιλο, άφησε στην Τιφλίδα η Δανία, που ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Γεωργία. Οι «Βίνινγκ» όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν στην κορυφή του γκρουπ την Ιρλανδία, αλλά είδαν να τους πλησιάζει στον έναν βαθμό η Ελβετία, που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Γιβραλτάρ με 4-0 και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Δανία προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό της και τα κατάφερε, παίρνοντας την κατοχή και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Στο πρώτο ημίχρονο, οι «Βίκινγκ» προσπάθησαν αρκετές φορές να απειλήσουν την εστία της Γεωργίας, όμως, είχαν μόνο δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον Μπρεϊθγουότερ, ο οποίος νικήθηκε ισάριθμες φορές από τον Γκιόργκι Λόρια.

Ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης είχε άλλη μια σπουδαία επέμβαση στο 51’ σε ενέργεια του Ντόλμπεργκ, ωστόσο, μέχρι το 70’ και παρά την εδαφική υπεροχή, η Δανία δεν μπόρεσε να απειλήσει άλλη φορά. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η πίεση έγινε μεγαλύτερη, με τον Μπρεϊθγουότερ να νικιέται για τρίτη φορά από τον Λόρια στο 77’. Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη στιγμή με σουτ του Γκίτγιερ, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το γκολ δεν ήρθε ποτέ και έτσι το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Τεσσάρα στο… χαλαρό η Ελβετία

Η Ελβετία μπήκε στο ματς με το πόδι στο… γκάζι και στο 16’ είχε δοκάρι με τον Μπενίτο. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη, αλλά το Γιβραλτάρ κρατούσε το μηδέν με «νύχια και δόντια». Όμως, στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, «έβρεξε» γκολ. Την αρχή έκανε ο Ζακάρια στο 37’, έξι λεπτά αργότερα ο Μεχνέντι έκανε το 2-0 και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκες τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ίδια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ελβετία να επιτίθεται κατά κύματα και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα. Οι γηπεδούχοι έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Ροντρίγκες, Τσάκα, Μπενίτο και Γκαβράνοβιτς, με τον τελευταίο να χρίζεται τελικά σκόρερ στο 87’ και να διαμορφώνει το τελικό 4-0, με το Γιβραλτάρ να μένει χωρίς γκολ για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι.

Τα σημερινά αποτελέσματα στον Δ’ όμιλο:

Ελβετία-Γιβραλτάρ 4-0
(37’ Ζακάρια, 43’ Μεχμέντι, 45+4’ Ροντρίγκες, 87’ Γκαβράνοβιτς)

Γεωργία-Δανία 0-0

Βαθμολογία
1. Ιρλανδία 11β. (6-2) 5αγ.
2. Δανία 9β. (15-5) 5αγ.
3. Ελβετία 8β. (10-4) 4αγ.
4. Γεωργία 4β. (4-8) 5αγ.
5. Γιβραλτάρ 0β. (0-16) 5αγ.

Η επόμενη αγωνιστική (12/10)
Γεωργία-Ιρλανδία (16:00)
Δανία-Ελβετία (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x