Euro 2024

Χωρίς έλεος η Γερμανία, 8-0 την Εσθονία

Η Γερμανία διέσυρε με σκορ 8-0 με την Εσθονία και έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον 3ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Το απόλυτο νικών διεύρυνε και η Β. Ιρλανδία, 1-0 τη Λευκορωσία.

Μια καταιγιστική Γερμανία, συνέτριψε με σκορ 8-0 την Εσθονία στην «Opel Arena» του Μάιντς και έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον 3ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Η «νάσιοναλμανσαφτ» ήταν πραγματικό… πολυβόλο και έκανε «φύλλο και φτερό» την αντίπαλό της, που έγινε έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του Γιόακιμ Λεβ. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Ρόις και Γκνάμπρι και από ένα οι Γκορέτσκα, Γκουντογκάν, Βέρνερ και Σανέ.

Το ματς:

Η Γερμανία μπήκε δυνατά και με το… καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις της, καθώς, στο 10’ ο Ρόις με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Κέρερ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Σανέ έστρωσε τη μπάλα στον Γκνάμπρι και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, απλοποιώντας τα πράγματα από νωρίς. Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Γκορέτσκα, ο οποίος δέχθηκε την τελική πάσα από τον Κίμιχ. Η… καταιγίδα είχε και συνέχεια. Στο 26’ ο Γκουντογκάν κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος για το 4-0, ενώ στο 37’, ο Ρόις με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «νάσιοναλμανσαφτ» έριξε τον ρυθμό, χωρίς, αυτό να σημαίνει ότι δεν έψαχνε να πετύχει κι άλλα γκολ. Το 6-0 ήρθε στο 62’ με τον Γκνάμπρι, ενώ έξι λεπτά αργότερα σκόραρε και ο Σανέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Στο 79, ήταν η σειρά του Βέρνερ να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, καθώς διαμόρφωσε το 7-0. Η Γερμανία δεν σταμάτησε ούτε εκεί, αφού στο 88’ ο Σανέ, αυτή τη φορά από κανονική θέση, πέτυχε γκολ και «έγραψε» το τελικό 8-0.

«Απόλυτη» η Βόρειος Ιρλανδία

Με ένα γκολ του ΜακΝερ στο 86’, η Βόρειος Ιρλανδία «απέδρασε» από το Μπόρισοφ, νικώντας με σκορ 1-0 τη Λευκορωσία και έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα» στον 3ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Έτσι, παρέμεινε στο ρετιρέ της βαθμολογίας και στο +3 από τη Γερμανία, αλλά έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο.

Το ματς:

Η Βόρειος Ιρλανδία είχε τον έλεγχο στο πρώτο εικοσάλεπτο και πίεσε για να ανοίξει το σκορ απέναντι στη Λευκορωσία, η οποία, προσπαθούσε να φανεί απειλητική με αντεπιθέσεις. Ίδια ήταν η εικόνα του αγώνα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε κάποια κλασσική ευκαιρία, προκειμένου να πάρει προβάδισμα και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν καταγράφηκε ούτε ένα σουτ στον στόχο.

Με περισσότερο επιθετικές διαθέσεις μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 50’ με τον Ουάσινγκτον και τους γηπεδούχους να «απαντούν» στο 59’ με τον Μαγέφσκι. Στο 70’, η Λευκορωσία έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Στάσεβιτς, που νικήθηκε από τον Πίκοκ-Φάρελ και στο 86’ η Βόρειος Ιρλανδία ήταν αυτή που πέτυχε το «χρυσό» γκολ με τον ΜακΝερ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-1, χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα:

Γερμανία-Εσθονία 8-0
(10’, 37’ Ρόις, 17’, 62’ Γκνάμπρι, 20’ Γκορέτσκα, 26’ πεν. Γκουντογκάν, 79’ Βέρνερ, 88’ Σανέ)

Λευκορωσία-Β. Ιρλανδία 0-1
(86’ ΜακΝερ)

Ρεπό: Ολλανδία

Βαθμολογία
1. Β. Ιρλανδία 12 (4 αγώνες)
2. Γερμανία 9 (3 αγώνες)
3. Ολλανδία 3 (2 αγώνες)
4. Λευκορωσία 0 (4 αγώνες)
5. Εσθονία 0 (3 αγώνες)

Επόμενη αγωνιστική (6/9)
Γερμανία-Ολλανδία (21:45)
Εσθονία-Λευκορωσία (21:45)
Ρεπό: Β. Ιρλανδία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x