Euro 2024

Επιτέλους Εθνική με... καρύδια!

Ναι, αυτή η Εθνική δημιουργεί... οπαδούς! Αφήνοντας πίσω το τραγικό της πρώτο 20λεπτο που δέχθηκε δύο γκολ, η Ελλάδα με «καρυδάτη» εμφάνιση και σκόρερ Φορτούνη, Κολοβό πήρε τον βαθμό (2-2) στη Βοσνία!

Πραγματικά αυτή η Εθνική μας είχε λείψει!

Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε απροετοίμαστη, φοβισμένη και επηρεασμένη από την «καυτή» Ζένιτσα, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δύο παιδικά γκολ στο πρώτα 15 λεπτά, ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι ποδοσφαιριστές του διόρθωσαν τα λάθη που τους έκαναν δύσκολη τη ζωή και με εκπληκτική εμφάνιση από το 30' και μετά, πήραν έναν βαθμό... μαγκιάς και αυτοπεποίθησης, με το 2-2 να τους αφήνει και με την «πίκρα» ότι θα μπορούσαν ακόμα και τη νίκη.

inner

Με γκολ των Βίστσα (10') και Πιάνιτς (15') η Βοσνία έδειχνε να «καθαρίζει» από νωρίς το παιχνίδι, ωστόσο η βελτιωμένη Εθνική, αφού έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε τα γκολ στο δεύτερο. Με πέναλτι του Φορτούνη στο 64' (το κέρδισε ο ίδιος από τον Σούνιτς) και με εκπληκτική κεφαλιά του Κολοβού στο 85' από σέντρα του ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ Ζέκα, που έπαιξε σε 3 θέσεις (αμυντικό χαφ, δεξί εξτρέμ και δεξί μπακ), η Ελλάδα πήρε τον βαθμό και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει για τη 2η θεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βοσνία έπαιξε με 10 παίκτες από το 65' λόγω πολύ επικίνδυνου τάκλιν πάνω στη γάμπα του Ζέκα.



Το ματς

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική έχει παίξει πάρα πολλές φορές στη Ζένιτσα και γνωρίζει τη δυναμική της έδρας, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη αποδείχθηκαν εντελώς απροετοίμαστοι, φανερά επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα, ενώ ακόμα και ο σχηματισμός που επέλεξε ο έμπειρος τεχνικός, κάθε άλλο παρά ταίριαζε στους παίκτες, ειδικότερα στην άμυνα.

Τα «φτερά» της επίθεσης της Βοσνίας, με τους Ντούλιεβιτς (αριστερά) και Βίστσα (δεξιά) έκαναν ό,τι ήθελαν από τη μέση και μπροστά, τη στιγμή που ανασταλτικά η Εθνική δεν ενέπνεε καμία σιγουριά. Το γεγονός ότι οι παίκτες της Ελλάδας ήταν σε άλλο γήπεδο, φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο δέχθηκε το πρώτο γκολ.

Εικόνα live 21962645/61561.jpg

Εικόνα live 21962645/119517.jpg

Μόλις στο 10’, ο Πιάνιτς εκτέλεσε με δυνατή πάσα προς το ύψος της μεγάλης περιοχής το κόρνερ, εκεί ήταν... σοκαριστικά αμαρκάριστος ο Βίστσα και με διπλή προσπάθεια (η πρώτη σταμάτησε στον Ζέκα) νίκησε τον Βλαχοδήμο, που λόγω των πολλών σωμάτων που είχε μπροστά του, δεν είδε σε καμία στιγμή την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, όταν ο Μπέσιτς έκανε... βόλτα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βλαχοδήμος εξουδετέρωσε την προσπάθειά του, απομακρύνοντας μακριά με το χέρι.

Ωστόσο, το 2-0 δεν αποφεύχθηκε... Ο Πιάνιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από τα 30-35 μέτρα χωρίς να έχει μπροστά του τείχος (μόνο ο Ζέκα ήταν μπροστά στον παίκτη της Γιουβέντους) και με εξαιρετικό σουτ που πήρε τρομερά φάλτσα άφησε άγαλμα τον γκολκίπερ της Μπενφίκα που έμεινε απλά να κοιτάει την μπάλα.

Εικόνα live 21962645/56854.jpg

Εικόνα live 21962645/55342.jpg

Από το 20’ και μετά η Εθνική αποφάσισε τελικά να μπει στο ματς, εξέλιξη στην οποία βοήθησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, αφού άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας, περνώντας τον Κουρμπέλη στα χαφ μετατρέποντας το 3-5-2 σε 4-3-3 (κατά συνθήκη εξτρέμ οι Ζέκα και Μπουχαλάκης και στα χαφ Κουρμπέλης, Σάμαρης) και μάλιστα στο 22’ έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει. Ο Μπακάκης γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Φορτούνη, αλλά αυτός έκανε κακό πλασέ καθώς σε κενή εστία έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, η Ελλάδα κατάφερε να δημιουργήσει άλλες δύο καλές στιγμές, όταν στο 33’ ο Δώνης έκανε την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του Σέχιτς, αφού κόντραρε και στον Σούνιτς, ενώ στο 40’ ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να πιάσει «γεμάτα» την μπάλα από σέντρα του Κούτρη.

Εικόνα live 21962645/21265.jpg

Φυσική συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, αποτέλεσε το δεύτερο, αφού ήταν φανερό ότι η Βοσνία έδινε χώρο στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα ήταν καθαρά θέμα των παικτών του Άγγελου Αναστασιάδη να βρει τους τρόπους να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, που η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στο καλό της πρώτο μέρος δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Το 4-3-3 παρέμενε από πλευράς Εθνικής με τον Μασούρα να περνά αντί του Μπουχαλάκη, που πλέον δεν είχε ρόλο στο ματς ενώ ο Ζέκα ήταν το δεξί εξτρέμ, που έδινε όλο τον εαυτό στο γήπεδο.

Εικόνα live 21962645/63171.jpg

Εικόνα live 21962645/24499.jpg

Η Ελλάδα πλέον μονοπωλούσε στην κυκλοφορία της μπάλας και φαινόταν ήταν θέμα χρόνου να πετύχει το γκολ, αλλά όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις το πρώτο είναι πάντα το δύσκολο. Τελικά, αφού οι Έλληνες διεθνείς δυσκολεύονταν τη λύση την έδωσε ο... Σούνιτς. Ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Φορτούνη στο 63’ και ο άσος του Ολυμπιακού με τέλεια εκτέλεση σημείωσε το γκολ που έδωσε πίστη στον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα ο ηγέτης των Βόσνιων, Πιάνιτς, είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στη γάμπα του Ζέκα κι οι ρόλοι στο ματς έγιναν απόλυτα προφανείς.

Εικόνα live 21962645/23405.jpg

Εικόνα live 21962645/36514.jpg

Βέβαια, στο 69’ λίγο έλειψε η Εθνική να την... πάθει από τη φούρια της να ισοφαρίσει, καθώς η Βοσνία βγήκε στην αντεπίθεση, ο Κολάσινατς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο, αλλά ο τελευταίος τον νίκησε, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η Εθνική δεν πτοήθηκε και κυρίως δεν φοβήθηκε, αφού δεν είχε και κάτι να χάσει και συνέχιζε να προκαλεί συνεχή ρήγματα από τα πλάγια, γεγονός στο οποίο βοήθησε και η είσοδος ενός ακόμα κανονικού εξτρέμ (Κολοβός στο 67’ αντί του Κουρμπέλη), αλλά και η χρησιμοποίηση του Ζέκα ως δεξιού μπακ (στο 80’ βγήκε ο Μπακάκης από το ματς, δίνοντας τη θέση του στον Κουλούρη).

Εικόνα live 21962645/13873.jpg

Στο 77’, μάλιστα, ο Κολοβός έστειλε την πρώτη του προειδοποιητική βολή, με τον Σέχιτς να αποκρούει, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν είχε απάντηση στο 85’. Ο Ζέκα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας με εκπληκτική κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Αν, μάλιστα, ο Κουλούρης στο 89’ εκτελούσε πιο γρήγορα έπειτα από μία φάση διαρκείας στην περιοχή των Βόσνιων, ενδεχομένως η Εθνική να πετύχαινε το απίστευτο colpo-grosso.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι, 4-3-3): Σέχιτς – Μπίτσακτσιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς – Μπέσιτς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ (93’ Κρούνιτς) – Βίστσα, Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Ντούλιεβιτς (80’ Μιλόσεβιτς)

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης, 3-5-2): Βλαχοδήμος – Μπακάκης (Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης – Ζέκα (67’ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46’ Μασούρας), Σάμαρης - Φορτούνης, Δώνης.

Στον πάγκο για την Εθνική: Πασχαλάκης, Μπάρκας, Βαλεριάνος, Ρισβάνης, Σιώπης, Ντουρμισάι, Μπακασέτας, Μαυρίας, Κολοβέτσιος

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κάλυψε το sportfm.gr:



inner
inner
inner

10ος όμιλος

Τα αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής

Ιταλία-Λιχτενστάιν 6-0
(17’ Σένσι, 32’ Βεράτι, 35’ πεν., 45+3’ πεν. Κουαλιαρέλα, 70’ Κέαν, 76’ Παβολέτι)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα 2-2
(10’ Βίστσα, 15’ Πιάνιτς - 64’ πεν. Φορτούνης, 85’ Κολοβός)

Αρμενία-Φινλανδία 0-2
(14’ Γένσεν, 78’ Σοϊρι)

Η βαθμολογία (2 αγώνες)

1. Ιταλία 6 (8-0)
2. Ελλάδα 4 (4-2)
3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4 (4-3)
4. Φινλανδία 3 (2-2)
5. Αρμενία 0 (1-4)
6. Λιχτενστάιν 0 (0-8)

Το πρόγραμμα της επόμενης (3ης) αγωνιστικής (8/6):

Φινλανδία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη (19:00)
Αρμενία-Λιχτενστάιν (19:00)
Ελλάδα-Ιταλία (21:45)

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x